Deje sa to raz za čas. St. Louis podali offer sheet na dva talenty Edmontonu

Dylan Holloway oslavuje gól.
Dylan Holloway oslavuje gól. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|13. aug 2024 o 16:05

Edmonton buď vyrovná ponuky, alebo zinkasuje kompenzácie.

ST. LOUIS, EDMONTON. Rivalita a napätie v hokejovej NHL nemusí vždy fungovať len na ľade. Niekedy sa o ne postarajú generálni manažéri.

O rozruch nie je núdza v utorok. Manažér St. Louis Blues Doug Armstrong totiž podal tzv. offer sheet na dvoch hráčov Edmontonu Oilers Dylana Hollowaya a Philipa Broberga.

"Offer sheet" znamená, že Blues ponúkli kontrakt týmto dvom obmedzene voľným hráčom a tí ho následne akceptovali. Ak si ich Oilers chcú ponechať, musia počas nasledujúcich siedmich dní ponuku od St. Louis vyrovnať.

Holloway súhlasil s dvojročnou zmluvou s ročným platom 2 290 457 dolárov. Broberg si zas počas nasledujúcich dvoch sezón bude zarábať 4 580 917 dolárov ročne.

Ak "olejári" zmluvy nevyrovnajú, dostanú od Blues kompenzáciu - za Broberga voľbu v druhom kole draftu a za Hollowaya v treťom.

Dvadsaťdvaročný útočník Holloway odohral za Edmonton posledné dve sezóny. V uplynulej si v 63 stretnutiach pripísal 16 (11+5) bodov.

Dvadsaťtriročný obranca Broberg zatiaľ v NHL neprerazil a hráva na pomedzí A-tímu a farmy. V poslednom ročníku odohral v NHL 22 duelov a zaznamenal 2 góly a 3 asistencie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Deje sa to raz za čas. St. Louis podali offer sheet na dva talenty Edmontonu