Do extraligy mieri kvalitný český brankár, vo Fínsku získal dva tituly

Dominik Hrachovina pôsobil aj v KHL v drese Barysu Astana.
Dominik Hrachovina pôsobil aj v KHL v drese Barysu Astana. (Autor: TASR)
TASR|13. jún 2024 o 21:55

Vytvorí brankárske duo s Eugenom Rabčanom.

BANSKÁ BYSTRICA. Český hokejový brankár Dominik Hrachovina podpísal zmluvu s extraligovým klubom HC MONACObet Banská Bystrica.

V drese "baranov" vytvorí brankársku dvojicu so Slovákom Eugenom Rabčanom. O novej akvizícii informoval banskobystrický klub na oficiálnej stránke.

Pre 29-ročného Hrachovinu pôjde o prvé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Uplynulé tri sezóny odohral v českej extralige v drese Českých Budějovíc.

Predtým si vyskúšal viaceré popredné európske ligy vrátane fínskej, v ktorej získal dva tituly. Do Banskej Bystrice ho prilákali klubové vízie i prístup športového manažéra Ľuboša Pisára a hlavného trénera Vladimíra Országha.

"Budem sa snažiť na sebe pracovať deň čo deň a verím, že to pomôže tímu ku kvalitným výsledkom. Bude to pre mňa nová skúsenosť, na ktorú sa teším," uviedol Hrachovina.

Podľa Országha i Pisára bol príchod Hrachovinu jedna z priorít.

"Veľmi sa tešíme, že sa nám podaril tento podpis. Som rád, že to klub dotiahol do dobrého konca. Dominik je jeden z top českých brankárov v extralige a má za sebou výborné sezóny vo Fínsku.

Zhodou okolností ostal bez angažmánu a to bola šanca pre nás, ktorú sme využili. Som rád, že bude súčasť nášho tímu. Máme od neho veľké očakávania a tešíme sa na spoluprácu," poznamenal Országh.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Do extraligy mieri kvalitný český brankár, vo Fínsku získal dva tituly