Pred zápasom hľadal hokejku. Bedard pri debute zažiaril, no hrozí mu pokuta

Connor Bedard a Sidney Crosby v prvom vzájomnom zápase.
Connor Bedard a Sidney Crosby v prvom vzájomnom zápase. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|11. okt 2023 o 06:20

Jednotka draftu naštartovala aktívnou hrou a asistenciou obrat Chicaga.

PITTSBURGH. Mnohí fanúšikovia NHL si pamätajú leto 2005, keď Pittsburgh Penguins draftovali ako jednotku draftu Sidneyho Crosbyho. Do ligy prišiel ako generačný talent a od prvého striedania bol hviezdou. 

S podobnou reputáciou vstúpil do súťaže aj Connor Bedard. V roku 2023 sa stal jasnou jednotkou draftu a považujú ho za hráča, ktorý sa jedného dňa môže vyrovnať Crosbymu či McDavidovi. 

Tieto dve jednotky sa stretli pri premiére Bedarda. Hráča, ktorý sa narodil 13 dní pred Crosbyho draftom a v deň debutu kapitána Penguins mal iba 80 dní. 

Penguins Bedardovi nič neuľahčili. Jeho formácia nastupovala najčastejšie práve proti tej Crosbyho. Napriek tomu zakončil zápas s debutovým bodom v najlepšej lige sveta a radoval sa z víťazstva 4:2.

Hokejka? Helma? A načo? 

O tom, že bude Bedard udivovať, nepochyboval nik. Ale že sa postará o moment, ktorý rozosmeje fanúšikov už pred zápasom?

Keď sa Blackhawks chystali na rozkorčuľovanie, zábery zvnútra kabín sa zameriavali práve na 18-ročného mladíka. Ten zrazu vyzeral zmätene a nasledovaný kameramanmi si odbehol do šatne po hokejku.

Ľudia si automaticky mysleli, že si ju zabudol, čo však nie je úplne pravda.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pred zápasom hľadal hokejku. Bedard pri debute zažiaril, no hrozí mu pokuta