Chuťovky z NHLky: Keď Toronto naposledy postúpilo, Slafkovský mal tri týždne

Hráči Toronta oslavujú víťazstvo a postup do 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL.

Chuťovky z NHLky: Keď Toronto naposledy postúpilo, Slafkovský mal tri týždne

Hráči Toronta oslavujú víťazstvo a postup do 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL. (Autor: TASR/AP)
Hráči Toronta oslavujú víťazstvo a postup do 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL.
Hráči Toronta oslavujú víťazstvo a postup do 2. kola play-off zámorskej hokejovej NHL. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|4. máj 2023 o 13:50

Produktívnejší ako Tatar sú v posledných rokoch aj obrancovia.

NEW YORK. Kliatba zlomená, žarty idú bokom. Toronto Maple Leafs sú v druhom kole play-off NHL, a to po dlhých devätnástich rokoch! 

Medzi súčasnými fanúšikmi súťaže si mnohí rok 2004 ani nepamätajú. Môžeme si preto v najnovšom diele Chuťoviek z NHLky zrekapitulovať, čo zaujímavé sa odvtedy vlastne stalo.  

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Vyraďovacie boje najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta sú v plnom prúde. Zostal v nich už len jeden slovenský zástupca. Žiaľ, Tomáš Tatar zatiaľ nevyvracia dohady o tom, že nie je najvhodnejším hráčom do play-off. 

Hokej, ktorý momentálne sledujeme, musí baviť každého. Veď za posledný týždeň sme videli dva štvorgólové výkony či šokujúce vypadnutie Bostonu. 

A ja trochu smútim. Nielenže mi vypadli Los Angeles Kings, ale mi ešte aj nevychádzajú predpovede. Ale o tomto je play-off NHL. Predikovať čokoľvek hraničí s hazardom najhrubšieho zrna.

1. Trvalo to od roku 2004. Mladšia generácia - minimálne tá do 20 rokov – si posledný postup Toronta Maple Leafs do druhého kola play-off vôbec nepamätala. Najdlhšia séria vypadnutí v prvom kole je minulosťou. 

“Javorové listy” zdolali Tampu Bay. Celkovo sa mi zdalo, že mali viac športovej vôle, no bezpochyby k finálnemu výsledku prispelo aj zranenie Erika Černáka.

VIDEO: Reportáž o postupe Toronta

2. Aby som to pomenoval pravým menom, priaznivcom Toronta som nič takéto nezávidel, ale táto siahodlhá séria bola aj komická. Veď posúďte sami. 

Keď sa začala negatívna séria a Leafs postúpili z prvého kola poslednýkrát na dlhých 19 rokov, Juraj Slafkovský mal tri týždne a Adam Sýkora ešte nebol na svete. 

Ešte nefungovali platové stropy, ktoré sa zaviedli až po výluke v sezóne 2004/05. 

Najproduktívnejším hráčom NHL bol Martin St. Louis, piaty bol Marián Hossa. Streleckú tabuľku ovládol Rick Nash.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Keď Toronto naposledy postúpilo, Slafkovský mal tri týždne