Chuťovky z NHLky: Sýkoru si v New Yorku vážia. Aj preto, lebo plakal

Adam Sýkora a Craig Ramsay.

Chuťovky z NHLky: Sýkoru si v New Yorku vážia. Aj preto, lebo plakal

Adam Sýkora a Craig Ramsay. (Autor: TASR)
Adam Sýkora a Craig Ramsay.
Adam Sýkora a Craig Ramsay. (Autor: TASR)
Šimon Čop|30. mar 2023 o 18:50

V zámorí sa oplatí sledovať aj AHL, ECHL a juniorské ligy.

NEW YORK. Čo (ne)má spoločné Adam Sýkora s bývalou sedmičkou draftu, Liasom Anderssonom? Jednak klub, ktorý ich draftoval, no zároveň emócie, ktoré predviedli na MS do 20 rokov.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

Pred vydaním nového dielu rubriky Chuťovky z NHLky som sa pokúsil spojiť s viacerými expertami na kluby, ktoré momentálne vlastnia práva na slovenských mladíkov čakajúcich na prvé zápasy v NHL.

O viacerých z nich som sa dozvedel zaujímavé veci. Napríklad to, či je Servác Petrovský stále "krádež draftu", ako ovplyvní Jakuba Demeka dlhodobé zranenie alebo prečo nie je prvá sezóna Filipa Mešára v zámorí sklamaním.

Okrem toho sa v novej epizóde dozviete o postupujúcich Slovákoch do play off, reštarte Jakuba Vránu v novom pôsobisku, tíme zloženom z najlepších Európanov v histórii NHL alebo zárobkoch v ECHL, kde nedávno podpísali kontrakty Miroslav Mucha a Marek Korenčík.

1. Z konverzácií o Adamovi Sýkorovi ste sa mohli veľa dočítať v nedávnom článku. Experti mi pomohli s viacerými otázkami, pýtal som sa, aký tím ho čaká v Hartforde, v akých aspektoch mu pomôže a kedy by sa mohol dostať do NHL.

2. Mimoriadne ma zaujal jeden konkrétny výrok Toma Urtza.

„(Sýkora) oslávi v septembri ešte len devätnáste narodeniny. Pri otázke, čo by preňho do budúcna bolo najlepšie, mi preto napadá meno Lias Andersson, ktorý do Severnej Ameriky asi prišiel priskoro a mohol benefitovať z jednej sezóny v Európe navyše,“ vyjadril sa.

Porovnania Sýkoru a Anderssona nie sú ničím novým. Švéd bol síce na drafte vybraný už zo siedmeho miesta a Sýkora až zo 63. priečky, no obaja sú prísľubmi z Európy. Keďže sa Andersson v NHL nepresadil, je možné, že Sýkorova kariéra napokon dopadne lepšie.

Dlho sa hovorilo, že mal problém s mentálnym nastavením. Veľkú časť fanúšikov pobúril kontroverzným gestom, keď v roku 2018 po prehratom finále MS do 20 rokov odhodil striebornú medailu do publika.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Sýkoru si v New Yorku vážia. Aj preto, lebo plakal