Mladý obranca hral len tretí zápas v NHL. V predĺžení zachránil tím skvelým zákrokom

Brock Faber a jeho obranný zákrok v zápase proti Dallasu.
Brock Faber a jeho obranný zákrok v zápase proti Dallasu. (Autor: Minnesota Wild/ twitter)
Oh my Hockey|18. apr 2023 o 10:10

Brock Faber hokejkou znemožnil šancu Dallasu.

DALLAS. Otvárací zápas série Dallasu proti Minnesote dospel až do druhého predĺženia. Bola 1:00 h miestneho času, keď v 93. rozhodol o víťazstve Wild Ryan Hartman. Hostia vyhrali 3:2 a získali prvý bod v sérii.

Necelé dve minúty pred víťazným gólom udržal Minnesotu v hre mladík Brock Faber. Útočník Dallasu Mason Marchment sa dostal do otvorenej pozície a v čase strely mal pred sebou prázdnu bránu.

Brankár Gustavsson bol mimo pozície a práve v tej chvíli zažiaril dvadsaťročný Faber. Hodil sa na zem, natiahol ruku a hokejkou zblokoval pokus Marchmenta.

"Oh, yeah! Skvelá defenzívna práca mladíka," chválil Fabera zámorský komentátor, keď zo záberu spoza brány zbadal, že hokejka obrancu zabránila veľkej šanci na ukončenie zápasu.

VIDEO: Defenzívny zákrok Brocka Fabera

Faber pritom odohral len tretí zápas v profilige. Počas sezóny pôsobil ako kapitán v tíme University of Minnesota, s ktorou došiel až do finále univerzitného turnaja Frozen Four, kde podľahli tímu Quinnipiac Bobcats.

9. apríla podpísal s Minnesotou vstupný kontrakt a stihol odohrať dva zápasy v základnej časti. Klub ho postavil aj do prvého stretnutia play-off.

Američan na svoj prvý bod v NHL stále čaká, v noci odohral 17 minút a 58 sekúnd. Okrem toho, že tímu zrejme zachránil zápas, pripísal si dva hity a tri bloky.

Najvyťaženejším hráčom nočného stretnutia bol fínsky obranca Dallasu Miro Heiskanen, ktorý odohral 41 minút a 42 sekúnd.

Minnesotu za víťazstvom pohnal aj výborný výkon brankára Filipa Gustavssona, ktorý si pripísal 52 úspešných zákrokov.

Pre Minnesotu to bol najdlhší zápas v histórii klubu. Doterajší rekord patril prvého zápasu konferenčného finále proti Anaheimu z roku 2003. Vtedy zápas skončil v 89. minúte. Za Wild vtedy nastúpili Marián Gáborík a Ľubomír Sekeráš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladý obranca hral len tretí zápas v NHL. V predĺžení zachránil tím skvelým zákrokom