Ochromený po masívnom bodyčeku. Zranený Pavelski sa nevrátil, Dallas prehral

Joe Pavelski opúšťa ľad.
Joe Pavelski opúšťa ľad. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. apr 2023 o 08:40

Kľúčový útočník Dallasu je otrasený, udrel si hlavu o ľad.

DALLAS. Joe Pavelski nedohral úvodné stretnutie prvého kola play-off NHL medzi jeho Dallasom a Minnesotou. Ľad opustil po zrážke s Mattom Dumbom.

Obranca Minnesoty Wild si ho vyčíhal v 33. minúte stretnutia. Keď korčuľoval za bránu, zložil ho na ľad tvrdým bodyčekom.

Nasledovala bitka. Pavelski sa ťažko dvíhal, pri páde udrel si hlavu. Musel opustiť zápas viditeľne otrasený v sprievode lekára a jedného zo spoluhráčov.

"Hviezdy" by v prípade dlhodobej maródky prišli o kľúčového útočníka. Vzhľadom na to, že prvý zápas prehrali 2:3 po predĺžení, by išlo o veľkú komplikáciu.

VIDEO: Bodyček Matta Dumbu proti Joeovi Pavelskému

Tréner Pete DeBoer si nie je istý, či skúsený forvard odohrá druhý zápas. "Vyzerá byť v poriadku, ale je otrasený, udrel si hlavu o ľad," povedal.

Matt Dumba si nemyslí, že bol tento stret zákerný. Arbitri ho zaň potrestali iba dvojminútovým vylúčením, s čím súhlasí aj tréner poškodeného tímu.

"Úprimne, podľa mňa to bol čistý zákrok a myslel som si, že rozhodcovia uvidia to isté, čiže zákrok rameno na rameno. Ani neviem, prečo som dostal dve minúty. Asi len preto, lebo som už sedel na trestnej lavici," obhajoval sa Dumba.

"Verím, že rozhodcovia urobia správne rozhodnutie. Niečo videli a potom sa na to pozreli bližšie. Je to súčasť hry," povedal hráč Dallasu Max Domi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ochromený po masívnom bodyčeku. Zranený Pavelski sa nevrátil, Dallas prehral