Pastrňák skóroval po pase naslepo, v Dallase dohrali o jednej v noci

David Pastrňák dáva gól proti Floride.
David Pastrňák dáva gól proti Floride. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|18. apr 2023 o 07:15 (aktualizované 18. apr 2023 o 09:50)

Do play-off vstúpili víťazne Boston či Carolina.

NEW YORK. Play-off NHL odštartovalo v noci štyrmi súbojmi.

Vyraďovaciu časť otvorila Carolina proti New Yorku Islanders, no v zápase dvoch silných defenzív padli len tri góly.

"Hurikány" zvíťazili 2:1 vďaka presilovkovým gólom Sebastiana Aha a Stefana Noesena. Na oba zásahy asistovali Burns a Nečas.

"Úvodný rýchly gól nám pomohol. Vlial nám potrebné sebavedomie. Myslím si, že v presilovkách nám to dnes celkovo išlo," pochvaľoval si Sebastian Aho. 

Jediný gól "ostrovanov" bol trochu kuriózny. Ryan Pulock netrafil puk tak, ako chcel, ale brankár Antti Raanta ho tečoval za vlastný chrbát.

Na druhej strane obstál v bráne veľmi solídne ruský gólman Iľja Sorokin a držal svoj tím v hre. Pripísal si 35 úspešných zákrokov.

VIDEO: Antti Raanta tečuje puk do vlastnej brány

Víťazi základnej časti z Bostonu zvládli vstup do vyraďovacích bojov. Aj keď kapitán Patrice Bergeron nemohol nastúpiť, "medvede" porazili Floridu 3:1.

Cestu za víťazstvom začal gólom v presilovke český kanonier David Pastrňák, ktorý zužitkoval prihrávku naslepo od Bertuzziho.

VIDEO: Gól Davida Pastrňáka proti Floride

Víťazný gól strelil Brad Marchand. Jeho slabšiu strelu zápästím brankár Lyon nedokázal zastaviť. Pre Kanaďana to bol päťdesiaty gól kariéry v play-off. Zaradil sa medzi osem aktívnych hráčov, ktorí tento míľnik dosiahli.

"Je play off a vtedy nechcete premrhať príležitosť na strelu. Niekedy taká strela skončí v bránke, niekedy nie. Je skvelé začať play off víťazstvom, no ešte sme nič nedokázali," povedal Marchand.

Jediný gól Floridy vsietil Matthew Tkachuk.

Prvý zápas medzi Dallasom a Minnesotou bol vyrovnaný a dramatický. Skóre otváral v presilovke v poslednej minúte prvej tretiny Kaprizov. Rus strelil v zápase svoj desiaty gól v kariére play-off, stačilo mu na to 14 zápasov.

V druhej tretine pridali dva presilovkové zásahy v priebehu dvoch minút a piatich sekúnd hráči Dallasu. V tej istej časti hry Wild vyrovnali zásluhou Steela.

V druhej tretine vyvolal vášne tvrdý hit Dumbu na veterána Pavelského. Americký útočník "hviezd" narazil po bodyčeku hlavou na ľad a ostal tam ležať. Zákrok vyvolal šarvátku.

Vyrovnaný duel dospel až do predĺženia. V 93. minúte zápasu o 1:00 h miestneho času rozhodol o víťazstve Minnesoty Ryan Hartman. Pre Minnesotu to bol najdlhší zápas v ich klubovej histórii.

V stretnutí svoje tímy podržali brankári. Domáci Oettinger zastavil 45 striel, hosťujúci Gustavsson až 52.

VIDEO: Víťazný gól Ryana Hartmana v druhom predĺžení

Hokejisti Edmontonu Oilers vstúpili do prvého zápasu play-off výborne. Už v siedmej minúte sa presadil Leon Draisaitl.

Nemec si pripísal už 60. bod vo svojej kariére počas play-off. Potreboval na to len 38 zápasov a stal sa tretím najrýchlejším hráčom histórie, ktorý na túto hranicu dosiahol. Rýchlejšie to dokázali len Gretzky a Lemieux.

Následne v presilovke 5 na 3 skóroval Evan Bouchard.

Oilers si držali dvojgólové vedenie až do začiatku tretej tretiny, zápas nakoniec ale priniesol drámu. V prvej minúte tretej tretiny znižoval Kempe. Následne pridal druhý gól v zápase Draisaitl, ale po ňom aj Kempe.

Na konci stretnutia hrali hráči Los Angeles presilovku, odvolali brankári a kapitán Kopitar poslal duel do predĺženia.

Tam strelili puk do brány najprv hráči Edmontonu, ale gól kvôli vysokej hokejke neplatil. Nakoniec rozhodol Alex Iafallo po krásnej spolupráci v presilovke. Los Angeles zavŕšili obrat a vyhrali 4:3.

VIDEO: Víťazný gól Alexa Iafalla v predĺžení

Najproduktívnejším hráčom zápasu bol kapitán hostí Anže Kopitar. Strelil gól a na tri prihral. Naopak, kapitánovi domácich Connorovi McDavidovi sa nedarilo. Len ôsmykrát v sezóne vyšiel bodovo naprázdno.

NHL - štvrťfinále play-off - 1. zápasy:  


Carolina - New York Islanders 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)

Góly: 4. S. Aho II (Burns, Nečas), 23. Noesen (Burns, Nečas) - 23. Pulock

Brankári: Raanta 25/26 - Sorokin 35/37

/stav série 1:0/

Boston - Florida 3:1 (1:0, 2:1, 0:0)

Góly: 6. Pastrňák (Bertuzzi, Krejčí), 24. Marchand (McAvoy, Orlov), 38. DeBrusk (Bertuzzi, Zacha) - 27. Tkachuk

Brankári: Ullmark 31/32 - Lyon 26/29

/stav série 1:0/

Dallas - Minnesota 2:3pp (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 23. Hintz (Ja. Benn), 25. J. Robertson (Heiskanen, Pavelski) – 20. Kaprizov (Spurgeon, Zuccarello), 35. Steel (Nyquist), 93. Hartman (Steel)

Brankári: Oettinger 45/48 - Gustavsson 52/54

/stav série 0:1/

Edmonton - Los Angeles 3:4pp (2:0, 0:0, 1:3 - 0:1)

Góly: 7. Draisaitl (Janmark), 13. Bouchard (Nugent-Hopkins, Hyman), 49. Draisaitl (E. Kane) - 41. Kempe (M. Roy, Kopitar), 52. Kempe (Byfield, Kopitar), 60. Kopitar (Arvidsson, Danault), 70. Iafallo (Arvidsson, Kopitar)

Brankári: Skinner 31/35 - Korpisalo 38/41

/stav série 0:1/

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pastrňák skóroval po pase naslepo, v Dallase dohrali o jednej v noci