Veľké meno vymenené. Chiarot sa sťahuje na Floridu

Ben Chiarot.
Ben Chiarot. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. mar 2022 o 05:35

Ben Chiarot podľa očakávaní mení dres.

SUNRISE, MONTREAL. Ben Chiarot má nový domov. Ako sa očakávalo, záujem vzbudil najmä medzi favoritmi na Stanley Cup.

Skončil na Floride. Montreal zaňho vyťažil voľbu v prvom kole draftu 2023 a štvrtom kole draftu 2022, a talentovaného Tya Smilanica. Habs si ponechali polovicu Chiarotovho platu.

"Ben je skúsený obranca, ktorý na našu modrú čiaru prinesie skúsenosti a fyzickosť. V minulej sezóne sa s Montrealom dostal do finále Stanleyho pohára a je to hráč, ktorý vie, čo je potrebné urobiť pre dlhú jazdu naprieč play off, o čo sa naša organizácia v nasledujúcich mesiacoch bude snažiť," povedal k výmene generálny manažér Cats Bill Zito.

Chiarot patrí k hráčom, ktorí majú u manažérov a trénerov omnoho vyššie renomé ako u analytikov. Tí sa zhodli, že protihodnota zaňho je veľká, a teda Canadiens by mali byť víťazmi trejdu.

V 54 zápasoch prebiehajúceho ročníka zaznamenal kanadský zadák sedem gólov a jedenásť asistencií. Na vyrovnanie osobných maxím mu stačia dva góly a tri body. V priemere odohral 23 a pol minúty na zápas, bol najvyťažovanejším hráčom Montrealu v sezóne.

Tridsaťročný zadák poberajúci plat 3,5 mil. dolárov do konca sezóny 2021/22 musel výmenu pre modifikovanú klauzulu o nevymeniteľnosti najprv odsúhlasiť.

Canadiens okrem dvoch volieb v draftu získavajú Tya Smilanica. Dvadsaťročný americký útočník hrá v NCAA za Quinnipiac University. V 38 zápasoch zaknihoval 22 (13+9) bodov. Bol draftovaný v treťom kole v roku 2020.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veľké meno vymenené. Chiarot sa sťahuje na Floridu