Matthews bude najdrahším hráčom v NHL, nepodpísal ale dlhodobý kontrakt

Auston Matthews.
Auston Matthews. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|23. aug 2023 o 23:52

Nový kontrakt Austona Matthewsa má hodnotu 13,25 miliónov dolárov ročne.

TORONTO. Hokejový útočník Auston Matthews podpísal s Torontom Maple Leafs nový štvorročný kontrakt, ktorý mu vynesie 53 miliónov dolárov.

Zmluva, ktorá vstúpi do platnosti v sezóne 2024/25, ročne v platovom strope zaberie 13,25 miliónov. Americký center sa tak stane najdrahším hráčom v NHL.

Doterajší rekord držal Nathan MacKinnon, ktorý ročne zarába 12,6 miliónov. Hviezdny forvard Colorada prekonal v roku 2022 Connora McDavida.

Dvadsaťpäťročný Matthews bude mať ešte v budúcom ročníku platný päťročný kontrakt, vďaka ktorému zarába 11 640 250 dolárov ročne.

Jednotka draftu 2016 patrí k najlepším hokejistom sveta. Hviezdny útočník Toronta je známy kanonier. Dvakrát ovládol tabuľku strelcov NHL, raz vyhral Hart Trophy pre najužitočnejšieho hráča ligy a Ted Lindsey Award pre najlepšieho hráča podľa hlasovania ostatných hokejistov. Vo svojej premiérovej sezóne získal Calder Trophy pre najlepšieho nováčika.

V NHL pôsobil len v drese Toronta, za ktorých odohral dohromady 481 zápasov, v ktorých strelil 299 gólov a pridal 243 asistencií.

Podľa insidera Franka Seravalliho Maple Leafs dúfali v dlhší kontrakt, strana hráča ale trvala na štyroch rokoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Matthews bude najdrahším hráčom v NHL, nepodpísal ale dlhodobý kontrakt