Návrat mocného káčera. Anaheim Ducks zmodernizovali ikonické logo a ukázali dresy

Radko Gudas v novom drese Anaheimu Ducks.
Radko Gudas v novom drese Anaheimu Ducks. (Autor: X / Anaheim Ducks)
Oh my Hockey|27. jún 2024 o 07:27

Budú hrať v oranžových farbách.

ANAHEIM. V hokejovej Kalifornii sa rok 2024 nesie v znamení zmien. Po Los Angeles Kings totiž svoje logo aj dresy zmenili ich rivali Anaheim Ducks.

Ani oni nevymýšľali nič nové, ale ocenili, čo fungovalo. Po dlhých 18 rokoch sa vracajú k ikonickému logu.

Nové je totiž zmodernizovaným logom Mighty Ducks of Anaheim. Ide o hlavu káčera v podobe retro brankárskej masky s prekríženými hokejkami v pozadí. Na rozdiel od pôvodného však bude inak farebne ladené.

"Oranžová znamená Anaheim Ducks. Je to stelesnenie miesta, ktorému hovoríme domov, farba, ktorú nosíme s hrdosťou," vysvetlil klub na oficiálnych stránkach.

A tak sa stal jedným z mála klubov v NHL s oranžovou farbou ako dominantnou na logu i domácich dresoch. Vzdáva poctu okresu Orange County, kde sa mesto Anaheim nachádza.

V logu sa okrem oranžovej farby objavuje biela na káčerovi a ako páska na hokejkách, zlatá v štíte v pozadí i čierna.

Na domácich oranžových dresoch bude zlatá lemovať čísla hráčov. Na spodku sa objavia pruhy odkazujúce na predošlé logá Ducks a na farby, s ktorými klub dosiahol na svoj historicky jediný Stanley Cup.

Vonkajšie dresy budú pomerne rozdielne. Stále na nich totiž bude výrazný pomer oranžovej, ktorá sa objaví na ramenách, na rukávoch i na spodku. Povinná biela bude medzi tým.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Návrat mocného káčera. Anaheim Ducks zmodernizovali ikonické logo a ukázali dresy