A kto by mal chytať v bránke, pán predseda Pellegrini? (komentár)

Slovenskí hokejisti na MS v hokeji 2023.
Slovenskí hokejisti na MS v hokeji 2023. (Autor: ILUSTRAČNÉ FOTO - TASR)
Boris Vanya|13. feb 2024 o 22:40

Našťastie sú majstrovstvá sveta v hokeji až mesiac po prezidentských voľbách.

Keby toto Craig Ramsay tušil, možno by hral radšej golf na Floride a mal svätý pokoj od ľudí, čo sa mu chcú miešať do zostavy.

Aj šéf hokejového zväzu Miroslav Šatan si asi ťažko povzdychol. Už dlho sa mu darí úspešne kľučkovať s odpoveďou, či o nomináciu na majstrovstvá sveta zabojujú aj hráči z ruskej KHL. Stačí, keď to vyriešime v apríli, odkázal minulý týždeň.

A keď už sa zdalo, že má nateraz vybavené, objaví sa video predsedu parlamentu a jedného z favoritov blížiacich sa prezidentských volieb. Peter Pellegrini v ňom vyzval hokejový zväz, aby poriadne zvážil rozhodnutie v otázke hráčov z KHL, ktorým predsa nemôže nikto uprieť túžbu reprezentovať vlasť.

V Kremli od radosti otvorili jedno Sovietskoje Igristoje a možno pošlú aj matriošky na kampaň.

Peter Pellegrini to nepochybne vie, ale voličom pripomenieme fakty.

Keď Rusko vo februári 2022 napadlo Ukrajinu, viacero vyspelých európskych hokejových krajín (dvoch zámorských sa to prakticky netýka) reagovalo rozhodnutím, že hokejisti, ktorí aj po vypuknutí vojny podpíšu kontrakt v KHL, nebudú reprezentovať. Bolo to symbolické gesto. Lebo KHL je Putinova hračka a legionári v nej slúžia ruskej propagandistickej mašinérii.

Hokejistom nikto nebráni, aby hrali v KHL.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»A kto by mal chytať v bránke, pán predseda Pellegrini? (komentár)