Hoffenheim prekvapením I. bundesligy, na zápasoch celá dedina

SITA|28. okt 2008 o 15:58

Najväčším prekvapením aktuálnej sezóny I. nemeckej futbalovej bundesligy sú nepochybne výkony a výsledky nováčika z Hoffenheimu.

HOFFENHEIM. Klub TSG 1899 je po deviatich kolách so ziskom 19 bodov na čele tabuľky, kam sa dostal po nedeľňajšom víťazstve 3:0 nad dovtedajším lídrom Hamburgerom SV.

Fanúšikovia Hoffenheimu navštevujú stretnutia svojich miláčikov v tričkách s nápisom "Je tu celá dedina", čo je v nadnesenom význame vlastne pravda. Klub podnikateľa Dietmara Hoppa totiž sídli v obci s 3300 obyvateľmi, na domáce zápasy TSG však chodí v súčasnosti približne 25-tisíc fanúšikov.

Pred postupom medzi elitu hrávali "modro-bieli" na štadióne s kapacitou 5-tisíc divákov, v súčasnosti ich dočasne prichýlil Carl-Benz-Stadion v Mannheime s kapacitou viac ako 26 000 miest. Už v januári 2009 by sa mali zverenci trénera Ralfa Rangnicka presťahovať do nového pripravovaného stánku, kam sa vojde desaťkrát viac divákov ako obyvateľov Hoffenheimu.

"Myslím si, že v súčasnosti tu vládne taká eufória, že aj nový štadión bude príliš malý," povedal asistent trénera Tomislav Marič. Hlavný kormidelník Rangnick dúfa, že hráči si nebudú namýšľať, že sú momentálne "v centre diania futbalového sveta". "Bol by som rád, ak by sa vôbec nepozerali na bundesligovú tabuľku," dodal Rangnick.

Hoffenheim sa počas letného prestupového obdobia intenzívne zaujímal o služby slovenského reprezentačného útočníka Róberta Vitteka, ktorý vtedy obliekal dres 1. FC Norimberg. Dvadsaťšesťročný rodák z Bratislavy dal napokon prednosť francúzskemu OSC Lille, čo možno v súčasnosti pri pohľade na tabuľku najvyššej nemeckej futbalovej súťaže aj ľutuje.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hoffenheim prekvapením I. bundesligy, na zápasoch celá dedina