Hodnotili sme hráčov po víťaznom zápase s Ruskom. Najlepší Hamšík

Slováci sa tešia z prvého víťazstva na ME.
Slováci sa tešia z prvého víťazstva na ME. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)
Juraj Berzedi, Pavol Spál|15. jún 2016 o 16:52

Slovenská futbalová reprezentácie porazila vo svojom druhom zápase na ME 2016 Rusko 2:1.

Matúš Kozáčik 8: To, čo bolo treba chytil. Pôsobil isto, neriskoval, radšej loptu vyboxoval. V prvom polčase kryl jednu nie príliš nebezpečnú strelu. Inak nemal veľa práce.

Peter Pekarík 8: Patril medzi hráčov, ktorí nabehali najviac kilometrov. Plnil si úlohy v defenzíve a bol aktívny aj pri útočení. Na pravej strane výborne spolupracoval s krídelníkom Róbertom Makom.

Martin Škrtel 8: Hral s ohromnou energiou, dobre pozične. Neuhol zo súboja, najmä v hlavičkových súbojoch exceloval. Pôsobil ako sebavedomý líder obrany.

Ján Ďurica 8,5: Podobný prípad ako Škrtel. Ničil útoky Rusov, vrhal sa do striel, ďalšie nebezpečné zblokoval. Nekompromisný, agresívny, podobne ako Škrtel neuhol zo súboja.

Tomáš Hubočan 9-: Už pri prvom dotyku si urobil na ihrisku rešpekt, tvrdo ale čisto odzbrojil súpera. Všade bol krok dopredu. Cez neho nik neprešiel. Aj vďaka nemu mohol Weiss viac útočiť.

Viktor Pečovský 8: Tréner Kozák ho po dlhšom čase uprednostnil pred Hrošovským a bol to dobrý ťah. Pečovský robil čiernu prácu, vybojoval veľa lôpt, výborne prehusťoval priestor.

Juraj Kucka 8: V strede poľa dominoval svojou silou. Vyhral takmer všetky osobné súboje. Po zemi i vo vzduchu. Bojoval až do vyčerpania. Pri niektorých prihrávkach mohol byť presnejší.

Vladimír Weiss sa teší z otváracieho gólu zápasu.
Vladimír Weiss sa teší z otváracieho gólu zápasu. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)

Marek Hamšík 9,5: Opäť ukázal, prečo patrí k hráčom svetovej triedy. Kolmicou vyzval na gól Weissa. Jeho krížna strela do horného rohu brány bola lahôdková. Volil vždy správne rozhodnutia. Neúnavne behal a pomáhal aj v defenzíve.

Róbert Mak 7: Nadviazal na druhý polčas s Walesom. Hral odvážne, prenikal po pravej strane a svojou rýchlosťou robil ruským obrancom problémy. Keď bolo potrebné, podržal loptu. Nebál sa hrať.

Vladimír Weiss 8: Prvých dvadsať minút bol neviditeľný ako v súboji s Walesom. Potom zažiaril. Pri góle ukázal, v čom je silný. Zasekol dvoch obrancov a k vzdialenejšej tyči skóroval. Bleskurýchlo rozohral aj roh na druhý gól Hamšíka.

Marek Hamšík (v bielom) bol najlepší hráč slovenského tímu.
Marek Hamšík (v bielom) bol najlepší hráč slovenského tímu. (Autor: SME - GABRIEL KUCHTA)

Ondrej Duda 8: Keď v 67. minúte schádzal z ihriska, mal nabehaných najviac kilometrov. Hoci pôsobil na hrote, hral s ľahkosťou a nebojácne. Akoby si nepripúšťal, že hrá na veľkom turnaji. Jeho prvý dotyk bol famózny.

Adam Nemec 7: Po vystriedaní naháňal ruských obrancov. Mal to náročné, keďže veľa behal bez lopty. V závere duelu sa snažil podržať loptu. V defenzíve pomáhal pri hlavičkových súbojoch.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»ME vo futbale»Hodnotili sme hráčov po víťaznom zápase s Ruskom. Najlepší Hamšík