Halák by mal po zranení opäť chytať, Višňovský sa vráti neskôr

Slovenský brankár Jaroslav Halák v tejto sezóne prekonal klubový rekord v počte víťazstiev počas jedného ročníka.
Slovenský brankár Jaroslav Halák v tejto sezóne prekonal klubový rekord v počte víťazstiev počas jedného ročníka. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. mar 2015 o 09:43

Slovenský brankár má v tejto sezóne bilanciu 34-15-1. Posledné dve stretnutia však pre zranenie v dolnej časti tela vynechal.

NEW YORK. Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák by sa mohol po zranení vrátiť do zostavy New Yorku Islanders už v sobotu v zápase proti New Jersey. Ľubomír Višňovský tento týždeň do hry nezasiahne.

Informuje o tom klubový web. Podľa neho by sa mal do soboty úplne uzdraviť aj obranca Nick Leddy.

Jaroslav Halák predvádza v NHL skvelé výkony.

Halák i Leddy vo štvrtok trénovali. Kouč Jack Capuano po skončení prípravy potvrdil, že so slovenským brankárom počíta na sobotňajší duel.

"Niet pochýb, že nám chýbajú. Sú dôležitou súčasťou tímu. V tejto lige vyhrávate práve vďaka brankárom a obrane," priznal.

"Sú to naši kľúčoví hráči. Leddy je dôležitý vo všetkých aspektoch hry a Jaro je celý rok ako stena. Jeho čísla hovoria sami za seba. Potrebujeme ich a je dobré, že sú opäť na ľade," povedal útočník Brock Nelson.

Halák má v tejto sezóne bilanciu 34-15-1 a priemer 2,46 inkasovaného gólu na zápas. Posledné dve stretnutia však pre zranenie v dolnej časti tela vynechal.

V bránke ho nahradil Čech Michal Neuvirth. Islanders už medzičasom vrátili späť na farmu Kevina Poulina.

Višňovský vo štvrtok korčuľoval pred tréningom, ale tento týždeň podľa trénera Capuana ešte hrať nebude. Pre problémy v dolnej časti tela vynechal dva duely.

Newyorčanom sa v ostatnom období príliš nedarí. Prehrali štyri zápasy za sebou. A sedem z posledných deviatich. V Metropolitnej divízii zaostávajú za vedúcimi Rangers o päť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák by mal po zranení opäť chytať, Višňovský sa vráti neskôr