Hagelin dostal stop na 3 zápasy, Carkner na jeden

SITA|16. apr 2012 o 12:09

Hokejový útočník New York Rangers Carl Hagelin musí na základe rozhodnutia disciplinárneho oddelenia NHL pauzovať v nasledujúcich troch dueloch, obranca Ottawy Matt Carkner v jednom.

NEW YORK. Informuje o tom web NHL.

Hagelin si dištanc vyslúžil za úder lakťom do hlavy kapitána Senators Daniela Alfredssona v druhom zápase série 1. kola play-off. Švédsky krídelník sa v telefonickom rozhovore so šéfom disciplinárneho oddelenia Brendanom Shanahanom za svoj zákrok ospravedlnil a rovnako tak urobil aj pri debate so svojím krajanom Alfredssonom.

Rangers dištanc akceptujú, ale zároveň vyjadrili znepokojenie, že podobný zákrok Sheu Webera z Nashvillu ohodnotila disciplinárka len pokutou. Ak sa séria, ktorej stav je momentálne 1:1, skončí po piatom zápase, Hagelin už do nej nezasiahne.

Carkner dostal trest na jeden zápas za svoje správanie pri bitke s Brianom Boylom hneď v úvode súboja. Boyle o šarvátku nejavil záujem. Keď hráč Rangers spadol na ľad, 31-ročný obranca Ottawy mu uštedril ešte pár úderov. V zápase dostal Carkner trest na 5 minút plus do konca duelu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hagelin dostal stop na 3 zápasy, Carkner na jeden