Slováci musia hrať proti Srbom tak ako v polčase proti Nórom, vraví tréner

Fernando Gurich.
Fernando Gurich. (Autor: TASR)
SITA|15. okt 2022 o 13:11

Slovenskí hádzanári odohrajú v nedeľu v Prešove dôležitý druhý zápas kvalifikácie o postup na ME 2024.

BRATISLAVA. Slovenskí reprezentanti v hádzanej nastúpia v nedeľu v Prešove (18.00 h) na druhý zápas druhej fázy kvalifikácie o postup na majstrovstvá Európy v roku 2024 proti Srbom, vo štvrtok podľahli ďalším favoritom 2. skupiny Nórom 26:38.

Zverenci španielskeho trénera Fernanda Guricha potrebujú bodovať aspoň v jednom dueli proti spomenutej dvojici súperov, aby mohli pomýšľať na postup z tretieho miesta v skupine. Kouč slovenského tímu vie, čo treba pre to urobiť.

"V nedeľu budeme potrebovať hrať s takou intenzitou ako v druhom polčase v Larviku. Mali sme dobré fázy, ale potrebujeme tak hrať čo najdlhšie, ideálne celý zápas," uviedol Gurich na oficiálnom webe Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

V súboji proti Srbom bude mať k dispozícii 18 hráčov, vrátane navrátilcov Andreja Slobodu a Mariána Hajka na poste spojky. Brankár Marián Žernovič videl v stretnutí proti Nórom v Larviku svetlé momenty a dúfa, že so spoluhráčmi podajú v nedeľu lepší výkon.

"Vedeli sme, do čoho ideme. Nóri boli ťažký kaliber a pre nás to bol s nimi náročný duel. Severania ukázali svoju kvalitu, ale my sme im v niektorých fázach dokázali konkurovať. Škoda záverečných minút, lebo dovtedy sme držali 7-gólový rozdiel.

Srbi takisto disponujú obrovskou kvalitou. My sa však opäť musíme sústrediť predovšetkým na nás. Na to, čo nám oni dovolia, nemusíme hľadieť. Hlavne sa potrebujeme vyvarovať zaváhaní, ktorých sme sa dopustili v Nórsku.

Teda minimálne ich eliminovať a ukázať, že sa od zápasu k zápasu zlepšujeme," skonštatoval Žernovič.

Slováci sa naposledy stretli so Srbmi vlani v novembri, v medzištátnom prípravnom zápase v Šali im podľahli 21:32. Odvtedy sa však veľa vecí zmenilo.

"My sme pomenili zostavu i systém. Vieme, že kvalita je na ich strane, ale musíme zahrať lepšie ako proti Nórom. Čaká na nás náročná úloha, ale dúfam, že to bude v našom podaní zase lepšie," povedal slovenský kapitán Ľubomír Ďuriš, ktorý hráva na pozícii spojky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Slováci musia hrať proti Srbom tak ako v polčase proti Nórom, vraví tréner