Hádzaná: Prešov podľahol Valladolidu

Prešov na španielsky tím nestačil.
Prešov na španielsky tím nestačil. (Autor: TASR)
SITA|9. feb 2008 o 20:32

PREŠOV 9. februára (SITA) - Hádzanári Tatrana Prešov si v sobotu skomplikovali svoje vyhliadky na účasť vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov mužov. Zverenci trénera Martina Liptáka totiž v Tatran handball ...

PREŠOV 9. februára (SITA) - Hádzanári Tatrana Prešov si v sobotu skomplikovali svoje vyhliadky na účasť vo štvrťfinále Pohára víťazov pohárov mužov. Zverenci trénera Martina Liptáka totiž v Tatran handball aréne podľahli v prvom osemfinálovom stretnutí tejto pohárovej súťaže španielskemu BM Valladolid 29:33 (10:17). Pre hráčov úradujúceho slovenského šampióna tak odveta na palubovke semifinalistu LM z uplynulej sezóny (v sobotu 16. 2. o 20.00 h) bude s najväčšou pravdepodobnosťou rozlúčkou s tohtosezónnym účinkovaním v európskych


Výsledok - sobota - Pohár víťazov pohárov mužov - osemfinále - prvý zápas (odveta 16. 2. 2008 o 20.00 h):


  • Tatran Prešov (SR) - BM Valladolid (Šp.) 29:33 (10:17)

Zostava a góly Prešova: Bakša, M. Meluš - Marušák, T. Mažár 2, Huňady, Michal Urban 1, Pekár 6, Fuňak 3, Radčenko 4, Tumidalský 6, Mikéci, Kozlov 2, S. Mažár 5/4, Dudáš - najviac gólov za Valladolid: Lopez 9, Muratovič 7.

Pok. hody: 6/4 - 6/2, vylúčení: 6 - 3, rozhodovali: I. Kostov a M. Kostov (obaja Bulh.), 1560 divákov


V prešovskej Tatran handball aréne boli diváci svedkami zaujímavého duelu s rozdielnymi polčasmi. Lepšie začali domáci, ktorí do 17. min vyhrávali o jeden až dva góly (v 15. min bolo 6:4) najmä zásluhou dobre chytajúceho brankára Bakšu. V 18. min sa Španieli prvýkrát ujali vedenia 7:6 a do konca I. polčasu aj po hrúbkach Tatrana zvýšili svoj náskok na sedem gólov (17:10). V druhej časti hry začal Prešov uplatňovať vysunutú obranu, čo robilo hosťom problémy. V 45. min vyrovnal slovenský majster na 21:21, keď mu zabrali aj krídelníci, ktorí vyšli v prvej tridsaťminútovke naprázdno. Nerozhodný stav držali domáci do stavu 23:23, potom sa oslabili zbytočnými vylúčeniami a súperovi pomohli dostať sa znovu na "koňa" aj technickými chybami. Valladolid v závere kontroloval hru a napokon v Prešove zvíťazil 33:29.


Martin Lipták (tréner Tatrana Prešov): "Prvú štvrťhodinu sme hrali dobre v obrane i v útoku, ale potom sme zbytočnými technickými chybami a nepremieňaním príležitostí umožnili hosťom ujsť na rozdiel siedmich gólov, čo bolo pre vývoj zápasu rozhodujúce. Po prestávke sme zariskovali s obranou, čo nám vyšlo a podarilo sa nám vyrovnať. Potom sme sa však ďalšími chybami pripravili o lepší výsledok."


Juan Carlos Pastor (tréner Valladolidu): "Bol to zápas odlišných polčasov. Dôležité bolo, že sme sa súperovi, ktorý hrozil z rýchlych protiútokov a dobre mu chytal Bakša, gólovo vzdialili. Dosiahnutý výsledok si cením, keďže ide o dvojzápas a víťazstvo z pôdy súpera sa v európskych pohároch počíta."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Hádzaná: Prešov podľahol Valladolidu