Prešov ovládol finále Slovenského pohára, trofej zdvihol nad hlavu už osemnástykrát

Hráči Prešova dvíhajú nad hlavu trofej po triumfe vo finále Slovenského pohára
Hráči Prešova dvíhajú nad hlavu trofej po triumfe vo finále Slovenského pohára (Autor: TASR)
TASR|9. mar 2024 o 20:24

Tatran obhájil vlaňajší triumf.

Finále Slovenského pohára

Tatran Prešov - ŠKP Bratislava 24:19 (13:5)

Tatran: Čupryna, Cvitkovič - Mitaľ 1/1, Fech, Chajan, Sako 2, Kovács, Fenár 2, Kravčák, Hozman 1, Kasatkin 2, Antl, Davidovič 4, Barros, Urban 4/1, Hernandez 8/3

ŠKP: Koller, Dúha, Mitošinka - Halla 4, Varga, O. Orosz 4, Kysel, Krajčí, Féder 3, Gdovec 1/1, Pacek 1, Beltrami 2, Androvič, Ivány, Kopčo 2, Bartovič 2

Rozhodovali: Cipov, Klus, ČK: 47. Beltrami (ŠKP), vylúčení: 5:5, 7m hody: 6/5 - 3:1

PREŠOV. Hádzanári Tatrana Prešov vyhrali v sobotňajšom finále Slovenského pohára nad ŠKP Bratislava 24:19. Vlastný rekord v ére samostatnosti tak rozšíril na osemnásť triumfov a obhájili aj vlaňajší titul.

Celkovo má suverén uplynulých dvadsiatich rokov slovenskej hádzanej na konte 25 pohárových triumfov.

V ére Československa získal ďalších sedem a aj v tomto ohľade je najúspešnejší slovenský klub.

V sobotu nepustil súpera do vedenia ani raz a v priebehu zápasu mu nedovolil ani vyrovnať. Päťgólový náskok si vytvoril prvýkrát za stavu 8:3 a postupne ho zvyšoval. ŠKP ešte v druhom dejstve zabral, no Tatran si už triumf postrážil.

Pre Bratislavčanov, ktorí majú celkovo tri pohárové triumfy (1973, 1997, 2000) to bolo deviate finále a prvé po jedenástich rokoch.

Hlasy po zápase

Pavol Jano, tréner Tatrana Prešov: "Nemyslím si, že finále bolo až také dramatické. ŠKP hralo v druhom polčase trocha lepšie, ale my sme nepripustili drámu a mali sme to pod kontrolou. Pohárové zápasy bývajú takéto. Gratulujem Bratislavčanom k výkonu, ale my sme to zvládli, vyhrali sme, takže sa tešíme. Ja tiež, keďže navyše pre mňa ako trénera je to prvý triumf v tejto súťaži."

Zoltán Heister, tréner ŠKP Bratislava: "Na začiatku zápasu a potom aj v druhom polčase sme boli dôstojný súper, ale druhá polovica prvého dejstva nám nevyšla a súper nám ušiel na rozdiel ôsmich gólov. Po zmene strán sme to stiahli, ale boli tam aj nejaké chyby, zahodili sme nejaké šance a Prešov ako skúsené mužstvo s individualitami to využil. Bojovali sme, dnes to stačilo na tento výsledok."

Igor Čupryna, brankár Tatrana Prešov: "Prvý polčas bol z našej strany vynikajúci, všetko nám fungovalo. V druhom dejstve sme hrali v obrane pasívnejšie, dostali sme ľahké góly. Potom pridal pár dôležitých zákrokov Cvitkovič. Našťastie, sme víťazstvo už nepustili z rúk. Každý triumf nás teší. Ďakujem divákom, ktorí prišli do haly v Topoľčanoch a postarali sa o výbornú atmosféru."

Tomáš Kysel, krídelník ŠKP Bratislava: "Favorit bol jasný, my sme nemali čo stratiť. Pre nás je úspech aj finálová účasť. Dnes mal v druhom polčase, ktorý bol v našom podaní o dosť lepší ako prvý, aj Prešov čo robiť, aby to ustál."

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»Prešov ovládol finále Slovenského pohára, trofej zdvihol nad hlavu už osemnástykrát