Filipínski fanúšikovia vítali svojho národného hrdinu, zaplnili ulice a skandovali jeho meno

Filipínsky fanúšikovia vítajú dvojnásobného zlatého medailistu Carlosa Yula.
Filipínsky fanúšikovia vítajú dvojnásobného zlatého medailistu Carlosa Yula. (Autor: REUTERS)
REUTERS|14. aug 2024 o 16:21

Z uplynulých OH v Paríži doniesol dve zlaté medaily.

BRATISLAVA. Viac ako tisíc filipínskych priaznivcov v stredu povzbudzovalo gymnastu Carlosa Yula na hlavnej manilskej triede po zisku dvoch zlatých medailí na olympijských hrách v Paríži.

Dvadsaťštyriročný Yulo získal vôbec prvú filipínsku olympijskú medailu v gymnastike po tom, ako najprv ovládol mužské preteky na prostných a o deň neskôr aj preteky v preskoku.

Yulo je len druhým zlatým medailistom krajiny z juhovýchodnej Ázie a prvým v mužskej kategórii. Pred tromi rokmi v Tokiu získala zlato vzpieračka Hidilyn Diazová.

Filipínski fanúšikovia zaplnili ulice Manily a skandovali Yulovo meno, keď hlavnou triedou hlavného mesta prechádzal víťazný sprievod filipínskych olympionikov.

Filipínsky fanúšikovia vítajú dvojnásobného zlatého medailistu Carlosa Yula.
Filipínsky fanúšikovia vítajú dvojnásobného zlatého medailistu Carlosa Yula. (Autor: REUTERS)

Jiva Gobaton, 40-ročný zamestnanec personálnej agentúry, ktorý sledoval sprievod, povedal, že vláda musí filipínskych športovcov viac podporovať.

„Našim ľuďom, našim športovcom, musí vláda poskytnúť viac príspevkov, aby naši športovci mohli získať viac ocenení,“ povedal Gobaton.

Yulova dvojica zlatých medailí mu vyniesla množstvo stimulov vrátane najmenej 20 miliónov filipínskych pesos (318 280 eur) v hotovostnej prémii od vlády, plne zariadeného kondomínia vo finančnej štvrti, doživotného bezplatného stravovania a bezplatných letov.

Filipínsky prezident Ferdinand Marcos ml. privítal športovcov v utorok večer a odovzdal im peňažné stimuly a odmeny za reprezentáciu krajiny.

Filipíny získali v Paríži dve zlaté a dve bronzové medaily.

Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Filipínski fanúšikovia vítali svojho národného hrdinu, zaplnili ulice a skandovali jeho meno