Gól roka 2023, číslo 10: V doraste hral s Kuckom, v piatej lige dal parádny gól

Gól nožničkami.
Gól nožničkami. (Autor: Futbalnet)
Titanilla Bőd|1. jan 2024 o 09:00

Nikolaj Havrila z MFK Veľký Krtíš je v TOP 10 ankety Gól roka 2023.

BRATISLAVA, VEĽKÝ KRTÍŠ. Najprv chcel hlavičkovať, no napokon sa rozhodol pre akrobatické zakončenie. Vystrúhal parádne nožničky.

Nikolaj Havrila z MFK Baník Veľký Krtíš strelil v derby proti FK Slovenské Ďarmoty nádherný gól.

Dostal sa aj do užšieho výberu ankety Gól roka 2023. Čitatelia zaň môžu zahlasovať do 15. januára.

Nožničky skúša od detstva

„Príjemne a milo ma to prekvapilo, že som sa dostal medzi desiatich najlepších. Vo Veľkom Krtíši sme súdržná futbalová komunita, takže tá sa hneď mobilizovala, aby každý hlasoval,“ vravel s úsmevom 36-ročný futbalista.

Zakončenie nožničkami skúša od detstva. „Prvý takýto gól som dal za starších žiakov. Živo si to pamätám doteraz,“ prezradil.

Za mužov tiež dal podobné góly, ale tentoraz ho zachytila aj kamera. Navyše padol v dôležitom zápase, ktorý napokon Veľký Krtíš vyhral 3:1.

„Treba to skúšať, najlepšie odmala, lebo detské telo sa najlepšie tvaruje. Treba sa naučiť padať. Z takého zakončenia totiž môžu vzniknúť aj úrazy, YouTube je plný takýchto záležitostí,“ smial sa Nikolaj Havrila. Hráva v strede zálohy.

Venuje sa aj mládeži

Je odchovanec Veľkého Krtíša, no v doraste hrával za Podbrezovú spolu s Jurajom Kuckom. „Boli sme tam taká silná generácia, a Ďuro z nás vyčnieval najviac. Bolo to pekné obdobie,“ poznamenal hráč Veľkého Krtíša.

Aj jeho lákala kariéra profesionálneho futbalistu. „Jasné, že áno. Ale nie vždy to každému vyjde. Nemôžu hrať všetci za AC Miláno, ako Kuco. Nie sú všetci takí dobrí, ako on,“ zdôraznil Nikolaj Havrila.

Tvrdí, že už nemá individuálne futbalové sny, želá si, aby sa darilo klubu. „Skúšame to robiť systémovo, v rámci amatérskych možností. Sny sú nasmerované k tomu, aby sme sa venovali mládeži a klub vytiahli vyššie,“ vyhlásil futbalista, ktorý je aj vo výkonnom výbore klubu a trénuje aj mládež, za uplynulých päť-šesť rokov prešiel od U6 až k U11. Má desaťročného syna, ktorý tiež hráva futbal, momentálne je v U11.

Keď pred šiestimi rokmi preberali klub, bolo v ňom asi šesťdesiat detí, v súčasnosti však majú 150-160 detí. „Vlani sa nám podarilo založiť aj prvý dievčenský tím. Máme aj futbalovú školičku pre predškolákov,“ vravel s hrdosťou v hlase Nikolaj Havrila.

„Môj sen je, aby sme raz v Krtíši mali umelú trávu, veľké ihrisko, ktoré by nám pomáhalo v ďalšom rozvoji,“ doplnil.

Veľká hracia plocha s umelou trávou je totiž podmienka pri získaní statusu akadémie, respektíve ÚTM.

Doma stratili len dva body

Muži hrajú V. ligu SsFZ, skupina Juh, kde zimujú na treťom mieste. Na lídra z Tomášoviec strácajú dva body.

„Cez leto sme si dali cieľ, že chceme doma byť silní, aby sme potešili našich fanúšikov. To, že sme pozbierali body aj vonku, je úžasné,“ vravel Nikolaj Havrila.

Baník zo siedmich domácich zápasov šesť vyhral a raz remizoval. K týmto 19 bodom pridal aj 10 z ihrísk súperov.

Prípadný postup do vyššej súťaže však zatiaľ Krtíšania nechcú rozoberať. „Ak keby sa nám podarilo vyhrať súťaž, znamenalo by to získať ďalších niekoľko tisíc eur do rozpočtu. Štvrtá liga by znamenala väčšie cestovné náklady, chodiť od nás niekam do Žiliny je náročné na financie. A financie pre mužov sa zháňajú ešte ťažšie, ako pre deti,“ podčiarkol futbalista a zároveň funkcionár MFK Veľký Krtíš.

„Rozprávať o postupe by bolo možno až bezočivé. Sme vďační za to, čo sme dosiahli na jeseň,“ uzavrel kandidát na Gól roka. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gól roka 2023, číslo 10: V doraste hral s Kuckom, v piatej lige dal parádny gól