Getzlaf v Anaheime až do roku 2013

SITA|21. nov 2007 o 11:47

ANAHEIM 21. novembra (SITA) - Úradujúci šampión zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks sa dohodol na viacročnom predĺžení aktuálneho kontraktu s útočníkom Ryanom Getzlafom. Zmluva znie na päť rokov od ...

ANAHEIM 21. novembra (SITA) - Úradujúci šampión zámorskej hokejovej NHL Anaheim Ducks sa dohodol na viacročnom predĺžení aktuálneho kontraktu s útočníkom Ryanom Getzlafom. Zmluva znie na päť rokov od sezóny 2008/09 v hodnote 26,625 milióna dolárov. Dvadsaťdvaročného centra potešilo, že sa s vedením klubu dohodol už teraz a môže sa tak sústrediť na svoje výkony. „Som nadšený. V tomto meste a za tento klub chcem hrávať. Milujem to tu. Z tohto dôvodu som začal rokovať o novej zmluve tak skoro a som rád, že aj klub mal o mňa záujem,“ povedal rodák z Reginy. Getzlafovi sa v prebiehajúcom ročníku darí, keď mu s 21 bodmi patrí prvá priečka v kanadskom bodovaní tímu. Rovnako na čele je aj v hodnotení najlepšie prihrávajúcich hráčov Ducks (14 asistencií). V minulej sezóne zaznamenal v základnej časti 25 presných zásahov a 33 asistencií a v play off pomohol k zisku Stanleyho pohára siedmimi gólmi a 10 prihrávkami.

„Sme radi, že sa nám podarilo podpísať s Ryanom až päťročnú zmluvu. Už vo svojom mladom veku preukázal vynikajúci charakter i talent,“ skonštatoval generálny manažér Anaheimu Brian Burke. Getzlafa si vybral Anaheim ako devätnástku vstupného draftu v roku 2003.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Getzlaf v Anaheime až do roku 2013