Gáboríka údajne chcú aj Florida, Carolina a Anaheim

(Autor: SITA AP)
SITA|29. dec 2008 o 11:10

Špekulácie okolo ďalšieho pôsobenia slovenského hokejistu Mariána Gáboríka pokračujú, zámorské periodikum Bleacher Report vyrukovalo s ďalšou alternatívou.

MINNEAPOLIS. Minnesota slovenského krídelníka buď vymení za obrancu Jaya Bouwmeestera z Floridy, alebo s niektorým iným tímom - spomínajú sa Phoenix, Anaheim, Carolina, New Jersey - sa dohodne na tom, že za Gáboríka mu prepustí výhodné miesto v budúcoročnom drafte. Ďalšou možnosťou je údajne aj trejd za centra Jasona Spezzu z Ottawy. V predchádzajúcich dňoch sa v zámorských médiách objavili správy, že o Gáboríka sa zaujímajú tri tímy NHL - Atlanta Thrashers (výmenou za Rusa Iľju Kovaľčuka), Toronto Maple Leafs, Montreal Canadiens a samotný hráč má údajne záujem hrať za Los Angeles Kings.

Napriek rôznym úvahám tréner Minnesoty Jacques Lemaire odmieta možnosť, že vedenie Minnesoty chce Mariána Gáboríka, ktorému po skončení sezóny 2008/2009 vyprší kontrakt a stane sa voľným hráčom, vymeniť do iného klubu. "Divosi" produktívneho hráča ako je 26-ročný Slovák potrebujú a kouč si to veľmi dobre uvedomuje. "To, ako veľmi nám chýba, je vyjadrené jeho jedným alebo dvoma bodmi v zápase, o ktoré prichádzame. Po zranení síce hrá ešte len na 75 až 80 percent, ale aj tak je jedným z našich najlepších hráčov," zdôraznil pre denník Pioneer Press tréner Lemaire.

Gáborík sa najbližšie predstaví 31. decembra

Odchovanec trenčianskeho hokeja sa neobjavil na ľade v nedeľňajšom domácom zápase proti Chicagu (1:4) a nenastúpi ani 29. decembra v Calgary. Generálny manažér Doug Risebrough mu totiž dal voľno, aby sa po zranení, pre ktoré chýbal tímu viac ako dva mesiace a vynechal 27 stretnutí, ešte doliečil. Najbližšie by mal Gáborík hrať až 31. decembra v domácom dueli v Xcel Energy Center v súboji so San Jose. Tréner Lemaire však naznačil, že možno vynechá aj tento duel. Ak by sa tak stalo, nastúpil by až 3. januára v domácom súboji proti Detroitu.

Marián Gáborík je podľa denníka Pioneer Press štrnástou najvýraznejšou športovou osobnosťou roka 2008 v americkom štáte Minnesota. Dvadsaťšesťročný trenčiansky rodák však vypadol z elitnej desiatky a v porovnaní s rokom 2007 klesol o šesť miest. Denník to zdôvodnil nasledovne: "Zlyhanie v play off o Stanleyho pohár, dlhodobé zranenie nešpecifikovanej dolnej časti tela a ťahanice okolo kontraktu ho vyradili z TOP 10."

Slovenský útočník výraznejšou osobnosťou ako tréner Lemaire

Ako je známe, Gáborík odohral základnú časť NHL 2007/2008 skvele, keď zaznamenal v 77 zápasoch 42 gólov a 41 asistencií. V play off o Stanleyho pohár si však potom v 6 dueloch pripísal na konto iba jedinú asistenciu. V novej sezóne 2008/2009 odohral do polovice decembra pre nešpecifikované zranenie dolnej časti tela iba 2 zápasy (vynechal 27) a do kolotoča NHL sa vrátil až 17. decembra.

Napriek poklesu v rebríčku je však Gáborík výraznejšou osobnosťou ako jeho tréner v tíme Minnesota Wild Jacques Lemaire, ktorý skončil v hodnotení 19. (vlani 12.) a prvú dvadsiatku uzatvára fínsky brankár "divochov" Niklas Bäckström (vlani 9.). Celkovo redaktori Pioneer Press vybrali TOP 50 najvýraznejších športových osobností roku 2008 a na prvú priečku zaradili trénera dievčenského basketbalového tímu St. Paul Central Willieho Taylora.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Gáboríka údajne chcú aj Florida, Carolina a Anaheim