Futsalisti mali chuť na špicu tabuľky

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
Juraj Ščerbík|6. feb 2018 o 00:00

Regionálna súťaž vo futsale pokračovala zaujímavými zápasmi.

BARDEJOV. Po výhre v 7. kole nad Prešovom 8:5 prišla nečakaná nádielka. V gólovej prestrelke Partizán Bardejov prehral s Angels Humenné vysokým rozdielom 5:9.

Hostia sú v čele o skóre, druhý je Zlatolux Košice.

Aj keď domáci po 10. minúte viedli 2:1, do polčasu dal súper dal ešte tri góly. Na palubovke mali troch hráčov, ktorí dali osem gólov.

Domáci hneď po prestávke inkasovali piaty gól, dopracovať sa na kontakt sa im už nepodarilo.

Keď sa vyfauloval domáci Buk, súper zvýšil z priameho kopu a početná divácka skupina hostí sa potešila z postupu do čela tabuľky.

Vaľko: Dve štvorky je málo

Bardejov patrí od začiatku medzi stabilné tímy v súťaži, no aj pred touto sezónou mali problémy zostaviť stabilný káder.

Hrajúci tréner Pavol Vaľko je nespokojný, že z regiónu nikto nechce do 1. ligy, chýbajú tam Prešov i Košice.

„Úspechom je, že v športovej hale sa hrá regionálny futsal. Víťazi skupín hrajú o postup do 1. ligy, no tam sa nikomu nechce. Aj keď tam hral Prešov, musel vynakladať veľké financie na cestovanie. Deväť zápasov bolo na západe republiky. Naša súťaž je veľmi kvalitná, aj keď v nej je len šesť klubov. Veľmi dobré sú Humenné, majú najlepších hráčov z okolia a primerané podmienky.“

Futbal v hale ako doplnok

Partizán pred začiatkom sezóny formoval mužstvo, no nie všetko sa vydarilo tak, aby mohli nastúpiť tri štvorky.

„Bola taká dohoda, že jedna štvorka bude zo Starej Ľubovne a druhá z Bardejovskej Novej Vsi. Chlapcov je dosť, no problémom je nielen pracovná povinnosť, ale aj zranenia. Vždy, keď začne január, máme problém, mnohí sa začnú venovať veľkému futbalu. Nemajú čas na futsal aj z dôvodu možného zranenia. Chýbajú nám haloví špecialisti, čo sa asi nedá dosiahnuť. V odvetnej časti máme problém s hráčmi, v kluboch začali zimné prípravy, sústredenia. Podobné je to aj v Prešove. Vidieť to aj v postavení v tabuľke. Humenné bolo štvrté a už je prvé dve kolá pred skončením základnej časti. Majú tridsať hráčov z nižších súťaží a posilnili sa, so Streňom a Skvašíkom chcú vyhrať.“

Spolupráca

Zdá sa, že východiskom by mala byť spolupráca práve s klubmi, ktoré začínajú jarnú časť neskôr a sú ochotné podporiť záujemcov.

„Halu máme od mesta zdarma a na cestovné dvomi autami nám dáva hrajúci prezident klubu Norbert Sališ. Je aj vo výkonnom výbore futsal Východ. Mali sme to dobre rozohraté, no prišli zranenia i odchody za prácou. Do budúcej sezóny by sme chceli zladiť prípravu i káder s Bardejovskou Novou Vsou a Gerlachovom“ hovorí tréner Vaľko.

Poradie po 7.kole: 1. Humenné 16, 2. ZL Košice 16, 3. Ekoprim Prešov 13, 4. Bardejov 12, 5. GS Košice 7, 6. Vranov n/T 5.

7. kolo: Bardejov – Humenné 5:9 (2:4). Góly: Stachura 2, Buk, Voroňák, Sališ – Komjaty 3, Streňo 3, Skvašík 2, Horvat.

PARTIZÁN: Pangrác – Vaľko, Harenčák, Sališ, Stachura, Voroňák, Bialončik, Buk, Knap. ANGELS: Klamár – Križanovský, Komjaty, Zlacký, Horvat, Dudič, Kuruc, Skvašik, Mamaj, Popik, Streňo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti mali chuť na špicu tabuľky