Futsalisti Grizzly sa pokúsia o reštart

Tréner Košičanov Richard Bačo.
Tréner Košičanov Richard Bačo. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Rudolf Rondzik|29. mar 2017 o 00:00

Realita je krutejšia, než akýkoľvek zlý sen. Aspoň podľa výsledkov.

KOŠICE. Nezainteresovaný pozorovateľ diania okolo lenivej lopty by si po smelých predbarážových vyhláseniach činovníkov košických futsalistov Grizzly Slovakia mohol pomyslieť, že „medvede“ mali pred štartom barážových zápolení príliš veľké oči.

Nik z ich radov nepochyboval o tom, že budú zásadným spôsobom miešať postupové karty medzi elitu.

Realita je však krutejšia, než akýkoľvek zlý sen. Aspoň podľa výsledkov.

Po prehre v Trnave 2:3 sklonili hlavy po rovnakom výsledku doma s Barabérmi Bratislava a do tretice vyšli naprázdno i naposledy v Lučenci (1:6).

Kým nádej žije, určite to nevzdajú

Avšak ich tréner Richard Bačo sa na vzniknutú situáciu nepozerá pesimisticky: „Na našich predsavzatiach sa nič nemení. Do konca baráže budeme bojovať o každý bod a zároveň veriť, že to vyjde. Je viacero alternatív, no už to nebude iba o nás. Ale kým nádej žije, určite sa nevzdávame,“ odhodlane pozerá do najbližších dní i týždňov kouč Košičanov.

„Napriek vysokej prehre v Novohrade sme predviedli výkon, za ktorý sa určite hanbiť nemusíme. Práve naopak. Chlapci zaujali nielen mňa, ale i naplnenú halu 650 divákov – pozn. aut.) a aj domáci kormidelník nám vzdal úctu. Viem, čo z toho, keď sú body fuč. No potešiteľnou skutočnosťou je, že naši mladíci naberajú na forme, skúsenostiach a už aj na odvahe. Len tie šance keby lepšie premieňali. I v Lučenci sme mohli bodovať, ale brána nám bola akási malá. Ešte pred koncom sme to hrou vabank chceli zvrátiť, ale skúsenejší súper nás dorazil,“ objasnil príčiny zdanlivého debakla R. Bačo.

V piatok v Multihale

A ako sa pozerá na najbližšieho konkurenta, extraligovú kožu si zachraňujúcu MIBA Banskú Bystricu, v priebežnej tabuľke po 3. kole okupujúcu 2. postupovú pozíciu?

„Začína sa od 0:0. Musíme zabudnúť na doterajšie nezdary a s väčším sebavedomím sa pokúsiť papierového favorita zdolať a naštartovať sa k spanilej jazde. Ľahko sa to pred úvodným hvizdom povie, ale ako ináč môžeme prelomiť doterajší vývoj? Nôž na krku necítime. Ak to nevyjde tohto roku, určite sa o to pokúsime v ďalšom. Ale aj teraz tu ešte šanca je, tak sa ju patrí využiť. Lebo ako som povedal, chlapci odvádzajú maximum a to je ten pozitívny signál, ktorý nás oprávňuje k optimizmu. Verím, že nás v ešte väčšej miere poženú naši fanúšikovia. Budeme ich určite potrebovať o to viac, že zápas s Bystričanmi odohráme v nie celkom domácom prostredí,“ dodal R. Bačo.

Piatkový duel (o 20.00 hod.) sa totiž kvôli medzinárodnému basketbalovému turnaju neodohrá v Angels Aréne, ale hrať sa bude v Multihale (bývalá hádzanárska hala za Hornbachom).

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Futsalisti Grizzly sa pokúsia o reštart