Slovenské futbalistky ukončili kvalifikáciu prehrou. Kopúň: Nespravili sme všetko

Momentka zo zápasu Slovensko - Írsko v kvalifikácii MS vo futbale žien 2023.
Momentka zo zápasu Slovensko - Írsko v kvalifikácii MS vo futbale žien 2023. (Autor: Roman Ferstl/futbalsfz.sk)
Sportnet, TASR|6. sep 2022 o 20:20

Slovensko prehralo s Írskom, súperky idú do baráže.

Kvalifikácia MS 2023 - skupina A

Slovensko - Írsko 0:1 (0:1)

Gól: 37. O'Sullivanová

ŽK: Lemešová, Šurnovská Morávková (všetky SR)

Rozhodovala: Martinezová (Šp.)

Zostava SR: Korenčiová - Košíková, Vojteková, Lemešová, Fischerová, Horváthová - Maťavková (66. Semanová), Škorvánková, Mikolajová, Šurnovská (83. Panáková) - Hmírová (72. Morávková)

SENEC. Slovenské futbalové reprezentantky uzavreli účinkovanie v A-skupine kvalifikácie MS 2023 utorňajšou domácou prehrou s Írkami 0:1.

„Prvý polčas nám nevyšiel tak, ako sme plánovali, tridsaťpäť minút diktovali Írky vysoké tempo a nám nefungovala dobre pravá strana. Po prestávke to bolo ďaleko lepšie, chceli sme zjednodušiť hru a to sa nám vcelku darilo, ale nevedeli sme sa dostať do šestnástky.

Chceli sme vyrovnať, túžili sme neprehrať, urobili sme veľa, ale nie všetko, aby sme našu túžbu naplnili,“ cituje web Slovenského futbalového zväzu (SFZ) trénera Petra Kopúňa.

Slovenky skončili po ôsmich stretnutiach v tabuľke na predposlednej štvrtej pozícii so ziskom 8 bodov, keď dvakrát zvíťazili i remizovali a štyrikrát prehrali (skóre 9:9).

Írky sa z druhého miesta dostali do baráže. Priamy postup na budúcoročný šampionát si suverénne vybojovali Švédky, ktoré triumfovali na záver vo Fínsku 5:0.

V Tampere sa najprv v prvom dejstve presadili Blacksteniusová s Hurtigovou, v záverečnej polhodine zvýšili vedenie Sembrantová, Blomqvistová a v nadstavenom čase Rolföová.

Tabuľka kvalifikačnej skupiny A

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenské futbalistky ukončili kvalifikáciu prehrou. Kopúň: Nespravili sme všetko