Kamerun zabojuje už o šiesty titul. Na šampionát ho poslal krásny gól z priameho kopu

Radosť futbalistov Kamerunu.
Radosť futbalistov Kamerunu. (Autor: REUTERS)
REUTERS|15. okt 2024 o 14:05

Africký pohár národov pozná prvých štyroch účastníkov.

BRATISLAVA. Päťnásobný víťaz Kamerun a šampión z roku 2019, Alžírsko, si zabezpečili miestenky na budúcoročnom Africkom pohári národov v Maroku.

Kamerun porazil Keňu 1:0 po góle Borisa Enowa na neutrálnej pôde v Kampale, zatiaľ čo Alžírsko rovnakým výsledkom zdolalo Togo v Lomé po premenenej penalte Ramyho Bensebainiho

Kamerun dominoval celý zápas a urobil pre víťazstvo nad Keňou viac, aj bez podpory prezidenta federácie Samuela Eto'a. Ten si odpykáva šesťmesačný zákaz vstupu na štadióny udelený FIFA.

Kamerun má po štyroch zápasoch na konte 10 bodov. Zároveň v skupine J nemôže skončiť horšie ako na druhom mieste a práve dva najlepšie tímy z každej z 12 skupín, si zaistia postup na finálový turnaj.

Alžírsko má plný počet 12 bodov, no v pondelok muselo odolať veľkému tlaku Toga, ktoré si vytvorilo veľa šancí na to, aby mohlo zápas zvrátiť.

Kamerun a Alžírsko sa tak pridali k hostiteľom z Maroka a Burkine Faso, ktorí sa zatiaľ kvalifikovali na finálový turnaj.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Keňa - Kamerun

V dobrej pozícii je v J-skupine aj Zimbabwe, ktoré vyhralo nad Namíbiou 3:1 na neutrálnej pôde v Johannesburgu. Dokonca môže ešte vyzvať Kamerun o v boji o prvé miesto v skupine. Stráca iba dva body.

Walter Musona strelil dva góly, ku ktorým pridal presný zásah Prince Dube.

Musa Barrow strelil jediný gól Gambie pri víťazstve 1:0 nad Madagaskarom, čím si odčinil neúspešnú penaltu z úvodu zápasu.

Gambia sa posunula na druhé miesto vo svojej skupine pred Komory na základe vzájomných zápasov, no s jedným zápasom k dobru.

Mozambik sa dostal na čelo I-skupiny po víťazstve 3:0 nad Eswatini v Nelspruite, pričom prvý gól strelil 40-ročný krídelník Domingues.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Kamerun zabojuje už o šiesty titul. Na šampionát ho poslal krásny gól z priameho kopu