Argentína nezvládla reprízu finále Copa America, prehru utrpela aj Brazília

Futbalisti Argentíny
Futbalisti Argentíny (Autor: TASR/AP)
TASR|11. sep 2024 o 07:25

Argentína naďalej vedie tabuľku juhoamerickej kvalifikácie MS 2026.

BARRANQUILLA. Futbalisti Argentíny a Brazílie nezvládli zápasy 8. kola juhoamerickej kvalifikácie MS 2026 a vyšli v nich bodovo naprázdno.

Argentínčania bez zraneného kapitána Lionela Messiho podľahli v Barranquille domácej Kolumbii 1:2, Brazília prehrala na pôde Paraguaja 0:1.

Argentína zostala napriek prehre na čele tabuľky, pred druhou Kolumbiou má však už iba dvojbodový náskok.

Kolumbijčania pred takmer 50-tisícovou kulisou odplatili úradujúcim majstrom sveta prehru z finále tohtoročného kontinentálneho šampionátu Copa America.

VIDEO: Zostrih zápasu Argentína - Kolumbia

O ich triumfe rozhodol v 60. minúte kapitán James Rodriguez gólom z pokutového kopu. "Nemyslím si, že som proti Argentíne niekedy predtým skóroval, ale všetko je prvýkrát. Dnes to bol síce len ďalší zápas, ale proti tímu, ktorý vyhral prakticky všetko a toto víťazstvo preto chutí ešte sladšie," tešil sa Rodriguez.

Ten si pripísal aj asistenciu pri prvom góle svojho tímu v podaní Yersona Mosqueru, za Argentínu vyrovnal na 1:1 Nicolas Gonzalez na začiatku druhého polčasu.

Brazília pokračuje v rozpačitej kvalifikácii, po prehre v Asuncióne s Paraguajom jej patrí priebežne až piata priečka s osembodovou stratou na lídra Argentínu.

Priamy postup si vybojuje prvých šesť tímov z 10-člennej tabuľky, siedmy odohrá interkontinentálnu baráž o svetový šampionát. O prehre Brazílie rozhodol jediný gól stretnutia, o ktorý sa ďalekonosnou strelou postaral stredopoliar Diego Gomez v 20. minúte.

"Je to jeden z najdôležitejších gólov v mojej kariére. Už ako dieťa som sníval o tom, že skórujem za paraguajskú reprezentáciu v Asuncióne na vypredanom štadióne Defensores del Chaco. Ďakujem fanúšikom za podporu," uviedol po víťaznom stretnutí hráč Interu Miami.

VIDEO: Zostrih zápasu Paraguaj - Brazília

Paraguaj vyhral nad Brazíliou v juhoamerickej kvalifikácii prvýkrát od júna 2008 a odplatil jej prehru 1:4 zo základnej skupiny tohtoročnej Copy America.

Bola to úspešná domáca premiéra nového trénera Gustava Alfara, ktorý získal s tímom štyri body, v Uruguaji remizoval minulú sobotu 0:0. Paraguaj je v tabuľke priebežne siedmy.

Prekvapenie sa zrodilo v Čile, kde domáci tím podľahol Bolívii 1:2 a nedokázal sa odpútať z predposlednej priečky tabuľky.

Ekvádor sa dostal už na štvrtú priečku po triumfe nad Peru 1:0, strelecky sa presadil Enner Valencia. V tabuľke tretí Uruguaj remizoval na ihrisku Venezuely 0:0.

Juhoamerická kvalifikácia MS 2026 - 8. kolo:


Kolumbia - Argentína 2:1 (1:0)

Góly: 25. Mosquera, 60. Rodriguez (z 11 m) - 48. Gonzalez

Paraguaj - Brazília 1:0 (1:0)

Gól: 20. Gomez

Venezuela - Uruguaj 0:0

Čile - Bolívia 1:2 (1:2)

Góly: 39. Eduardo Vargas - 13. Algaranaz, 45.+1 Miguelito

Ekvádor - Peru 1:0 (0:0)

Gól: 54. Valencia

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Argentína nezvládla reprízu finále Copa America, prehru utrpela aj Brazília