Ukrajina
Ukrajina
EURO 2024
26.06.2024, Skupina E
0 - 0
Belgicko
Belgicko

Rébus dostane riešenie. Belgičanom stačí remíza, Ukrajine nemusí

Kevin de Bruyne a Jeremy Doku.
Kevin de Bruyne a Jeremy Doku. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. jún 2024 o 00:00

Prehra s Ukrajinou a súčasne zisk bodu Rumunska z turnaja Belgicko definitívne vyradia.

STUTGART. Futbalistom Belgicka bude v stredajšom záverečnom zápase E-skupiny EURO 2024 proti Ukrajine stačiť na postup do osemfinále aj nerozhodný výsledok.

Naopak, ich súperovi nemusia ani štyri body zaručiť miestenku vo vyraďovacej fáze, keďže všetky štyri tímy v "éčku" vrátane Slovenska a Rumunska majú na konte zhodný počet 3 body a existuje veľa alternatív na konečné umiestenie.

Ukrajinci v prípade remízy v oboch stredajších zápasoch budú mať pri rovnosti štyroch bodov najhoršie skóre zo všetkých.

Belgičania vstúpili do šampionátu prehrou 0:1 so Slovenskom, no v druhom zápase zdolali Rumunsko 2:0.

Ukrajina - Belgicko

E-skupina, 3. kolo

Streda 26. júna, 18.00 h

/MHPArena, Stuttgart/

Rozhodca: Anthony Taylor (Angl.)

"Bude to ťažké. Za Ukrajincami stojí celý národ, ktorého zasiahla vojna a neprežíva ľahké časy. Myslím, že hráči cítia podporu fanúšikov a chcú ich naplniť radosťou. Dajú zo seba všetko, ale to isté platí aj o nás," uviedol stopér Arthur Theate.

Aj Ukrajinci zvládli druhý zápas na turnaji, Slovákov zdolali po obrate 2:1 a rehabilitovali sa za úvodnú prehru 0:3 s Rumunskom.

"Potvrdili, že majú silný tím. Po prehre s Rumunskom sa dokázali otriasť a ukázali mentálnu silu. Každý tím na ME má svoju kvalitu, nikto vám nedá nič zadarmo.

Aj my vieme, že hrať na remízu by sa nemuselo vyplatiť. Chceme zvíťaziť. Či to bude stačiť na prvenstvo v skupine, to sa dozvieme v stredu večer," dodal Theate.

Belgičanom bude chýbať útočník Dodi Lukebakio, ktorý si odpykáva trest za dve žlté karty. Belgicko vyhrá skupinu v prípade triumfu nad Ukrajinou a v prípade, že Slovensko nezdolá Rumunsko.

Prehra s Ukrajinou a súčasne zisk bodu Rumunska ho z turnaja definitívne vyradia.

Oba tímy sa stretnú vo vzájomnom zápase prvýkrát. Pre útočníka Romana Jaremčuka bude duel s Belgickom špecifický, keďže je kmeňový hráč Club Bruggy.

Minulú sezónu strávil na hosťovaní vo Valencii, ale belgickú ligu dobre pozná, odkrútil si v nej päť sezón v Gente a Bruggách.

"Je to súťaž, v ktorej dostávajú priestor mladí hráči. Aj ja som tu dostal šancu v Gente a vďaka pôsobeniu v tomto klube som sa dostal na ME 2020. Belgický tím veľmi dobre poznám.

Disponuje obrovskou ofenzívnou silou a zdolať ho bude ťažké. Dúfam, že streda bude náš deň. Tlak je na súperovi, ktorý je favorit nielen našej skupiny, ale aj celých majstrovstiev," citovala Jaremčuka stránka uefa.com.

Predpokladané zostavy

Ukrajina: Trubin - Tymčyk, Zabarnyj, Svatok, Matvijenko, Mykolenko - Cygankov, Šaparenko, Bražko, Mudryk - Jaremčuk

Belgicko: Casteels - Castagne, Faes, Vertonghen, Theate - Tielemans, Onana, De Bruyne - Doku, Lukaku, Bakayoko

Tabuľka skupiny E na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Rébus dostane riešenie. Belgičanom stačí remíza, Ukrajine nemusí