Mladý Slovák zabáva Serie A, ukázal genialitu. Je to fantasta a veľký objav, tvrdí expert

Tomáš Suslov (v bielom) proti AS Rím.

Mladý Slovák zabáva Serie A, ukázal genialitu. Je to fantasta a veľký objav, tvrdí expert

Tomáš Suslov (v bielom) proti AS Rím. (Autor: REUTERS)
Tomáš Suslov (v bielom) proti AS Rím.
Tomáš Suslov (v bielom) proti AS Rím. (Autor: REUTERS)
Pavol Spál|22. jan 2024 o 07:30

Ako sa z rebela stáva opora talianskeho klubu?

Pred sezónou si Tomáš Suslov vytrucoval odchod z Groningenu a pre jeho správanie dostal nálepku problémového hráča. Po príchode do Talianska sa až nečakane rýchlo uchytil a opäť ukazuje, že prečo má povesť jedného z najväčších talentov slovenského futbalu. 

V sobotu síce jeho Verona prehrala na pôde AS Rím 1:2, ale slovenský mladík urobil dobrý dojem. Špecializovaný server Sofascore mu dal známku 7.4. Z piatich pokusov o dribling bol až štyrikrát úspešný. Pripísal si dve kľúčové prihrávky. 

Tréner Verony Marco Baroni po víkendovom zápase na pôde AS Rím opísal výkon Suslova takto: „V druhom polčase nám ukázal genialitu a vytvoril pre spoluhráčov dôležité šance.“ 

Novinár TOMASSO BADIO z portálu Hellas Verona v rozhovore pre Sportnet opisuje ,ako dvadsaťjedenročný Slovák zaujal Taliansko. A to napriek tomu, že mu chýba produktivita. Stále čaká na prvý gól.

"Je to možno jeden z mála futbalových romantikov, fantastov, ktorí zostali na technickej úrovni v čoraz slabšej Serii A.“

Ako by ste ohodnotili výkon Suslova na pôde slávneho AS Rím? 

Aj proti Rimanom odohral veľmi dobrý zápas. Jediný hráč z Verony, ktorý bol nebezpečný počas celého zápasu. Zrejme jediný, čo niečo vytvoril. Dal som mu známku 6.5. 

Suslov je v klube od novej sezóny. Nakoľko spĺňa očakávania? 

Po počiatočnom adaptačnom období sa Suslov ukazuje ako výborný hráč a je neohroziteľnou súčasťou základnej jedenástky. Má predstavivosť, rýchlosť a techniku, navyše dokáže hrať na viacerých postoch. Pre Veronu je naozaj veľkým objavom.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Je reálne, že ho vykúpi taliansky klub?
  • Prečo je Suslov fantasta?
  • Koľko peňazí môže Verona doňho investovať?
  • Ako sa javí v Taliansku? Polepšil sa? Robí problémy mimo ihriska?
  • Akú povesť majú v Taliansku Ondrej Duda a Tomáš Suslov. Čo znamenajú pre Veronu?
  • Má sedem žltých a dvakrát bol vylúčený: Ako na Dudu reaguje okolie?

Je tréner Marco Baroni so Suslovom spokojný? 

Suslov hrá každý zápas a v poslednom období ho tréner ani nestrieda. Myslím, že Baroni je s ním veľmi spokojný.

Vo vašom článku, kde ste ho hodnotili a známkovali, ste na adresu Suslova napísali: Jeho záblesky sú teraz pravidelným javom. Môžete to upresniť? 

Má iba dvadsaťjeden, je to ešte chlapec. Ale už našiel veľkú konzistentnosť vo svojich výkonoch. Ustálil sa, vždy odohrá dobrý zápas. Málokedy sklame. Aj keď teraz už od neho očakávame, aby začal strieľať góly a mal viac asistencií.

Suslov mal povesť trochu problematického hráča. V Groningene ho tréner dvakrát vyradil z tímu. Ako sa prezentuje v Hellase Verona? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Mladý Slovák zabáva Serie A, ukázal genialitu. Je to fantasta a veľký objav, tvrdí expert