Čaká ich životný prestup? Lobotka ho už mal dohodnutý, agent vravel aj o cene Hancka

Stanislav Lobotka v zápase proti Belgicku na EURO 2024.
Stanislav Lobotka v zápase proti Belgicku na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Matej Hank|23. jún 2024 o 21:25

O slovenských hráčov sa zaujímajú najlepšie kluby sveta.

BRATISLAVA. Hviezdia na EURO 2024, Slovensku držia šancu na postup do osemfinále. Stanislav Lobotka a Dávid Hancko môžu v lete zažiť životné prestupy.

Obranca Feyennordu Rotterdam a aktuálne najdrahší slovenský futbalista si môže vyskúšať jednu z najlepších líg sveta - La Ligu.

O jeho služby prejavil záujem veľkoklub a pravidelný účastník Ligy majstrov Atlético Madrid, ktorý predložil prvú ústnu ponuku.

"Musím povedať, že zo všetkých klubov, ktoré majú momentálne o Dávida záujem, tak Atlético Madrid je pre nás na prvom mieste," povedal Hanckov agent Branislav Jašurek v rozhovore pre RTVS.

Priblížil, že madridský klub nie je jediný, ktorý sa o služby Slováka zaujíma.

"Ostatné ponuky sú len v rovine rozhovorov a v tomto momente neprišlo nič také, aby o tom Dávid začal premýšľať viac ako o Atléticu. Ešte to nie je hotový transfer, rozhodnú vo Feyenoorde," doplnil.

Je to náročné filtrovať, priznal

Prestup je možné zrealizovať jednoduchšie, keďže Hancko nemá v holandskom klube výstupnú klauzulu. Jašurek o jeho cenovke príliš hovoriť nechcel.

"To, čo sa rozpráva, suma 40-50 miliónov eur, je prestrelené," uviedol.

Atlético podľa prvotných medializovaných informácií chcelo zaplatiť za Hancka niečo menej ako 20 miliónov eur, plus by mu prináležali aj rôzne bonusy.

Slovenský futbalista Dávid Hancko v zápase proti Ukrajine na EURO 2024.
Slovenský futbalista Dávid Hancko v zápase proti Ukrajine na EURO 2024. (Autor: TASR)

Slovenský zadák priznal, že je náročné filtrovať túto správu počas šampionátu.

"Keď už vychádzajú takéto správy, tak sa to snažím využiť ako motiváciu a potvrdiť to výkonmi na ihrisku, pretože sa na mňa možno pozerá o niečo viac ľudí.

V každom prípade, moja prvotná motivácia je, aby som odovzdal na ihrisku maximálny výkon a pomohol mužstvu," povedal pred zápasom s Ukrajinou.

V druhom zápase na šampionáte, v ktorom Slovensko prehralo s východným susedom 1:2, musel Hancko opustiť trávnik už v 67. minúte, keď sa nešťastne natiahol po lopte a natiahol si stehenný sval.

V záverečnom zápase skupiny E proti Rumunsku by však mal byť v poriadku, výsledok magnetickej rezonancie bol negatívny.

Boli dohodnutí na podmienkach

K životnému prestupu mal blízko aj slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka. Hráč zápasu proti Belgicku (1:0 pre Slovensko, pozn.) bol takmer hráčom jedného z najlepších klubov sveta - FC Barcelony.

"S Barcelonou sme boli dohodnutí aj na podmienkach, ale prišlo k zmene trénera. Teraz je situácia dosť nejasná, vyvíja sa. Nehovorím však, že je to zabité," uviedol Jašurek.

VIDEO: Branislav Jašurek o možnom prestupe Lobotku do Barcelony

Lobotka sa k celej situácii vyjadril ešte v príprave na šampionát, kedy vychádzali na povrch prvé informácie o jeho možnom prestupe. Potešili ho komplimenty od vtedajšieho trénera Barcelony Xaviho Hernandéza.

"Jasné, že to poteší, keď vás pochváli váš detský idol za to, ako hráte. Je to taká energia do ďalšej práce, aby som na sebe ďalej pracoval a uvidíme, čo bude v lete," povedal po prípravnom zápase proti Nórsku.

Aktuálne však najreálnejšie vyzerá zotrvanie v talianskom Neapole.

"Jedného zo svojich najlepších hráčov nepustia v Neapole za päť korún. Bude to drahý transfer, no vzhľadom k veku je to zložité.

Navyše, takýto typ záložníka hľadajú špecifickí tréneri, s ktorými sa rozprávame. Väčšina trénerov by ho chcela, ale otázne je, ako sa zachovajú tí, ktorí rozhodujú o peniazoch," uzavrel agent Jašurek.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Čaká ich životný prestup? Lobotka ho už mal dohodnutý, agent vravel aj o cene Hancka