Od podpisu zmluvy ho delí len lekárska prehliadka. Koundé posilní defenzívu Barcelony

Jules Kounde.
Jules Kounde. (Autor: TASR/AP)
SITA|29. júl 2022 o 12:22

Dvadsaťtriročný obranca je víťaz Európskej ligy z roku 2020 a úradujúci šampión Ligy národov.

BARCELONA. Španielsky futbalový klub FC Barcelona vo štvrtok získal od konkurenčného tímu FC Sevilla francúzskeho stredného obrancu Julesa Koundého, podľa španielskych médií za neho zaplatí 50 miliónov eur.

Dvadsaťtriročný Koundé sa stane oficiálne novým hráčom katalánskeho veľkoklubu, keď prejde lekárskou prehliadkou.

V defenzíve "blaugranas" doplní mladíkov Ronalda Araúja s Éricom Garcíom, lídrom zadných radov je naďalej skúsený Gerard Piqué.

"Sevilla je skvelý klub, ale Barcelona bude v každom ohľade krok vpred v mojej kariére. Tréner Xavi zohral v mojom prestupe veľkú úlohu, viackrát som s nim hovoril a som nadšený z plánov, ktoré má s týmto tímom. Na futbal sa obaja pozeráme rovnako.

Chcem urobiť všetko pre to, aby som hrával čo najviac, zapadol do tímu a bol jedným z jeho lídrov," vyhlásil Koundé, ktorý prestúpil do Seville z francúzskeho Bordeaux v roku 2019 za 25 miliónov eur.

V 133 zápasoch za Sevillu strelil deväť gólov a v roku 2020 prispel k triumfu v Európskej lige.

FC Barcelona predstavila Koundého ako "hráča, ktorého je veľmi ťažké zdolať v súboji jeden proti jednému a nemá problém hrať na pozícii vysunutého obrancu".

Víťaz Ligy národov z roku 2021 je treťou veľkou investíciou Barcelony v ostatných týždňoch, za poľského útočníka Roberta Lewandowského a brazílskeho útočníka Raphinhu dokopy zaplatila 110 miliónov eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Od podpisu zmluvy ho delí len lekárska prehliadka. Koundé posilní defenzívu Barcelony