Slovinsko
Slovinsko
EURO 2024
20.06.2024, Skupina C
1 - 1
0:0
Srbsko
Srbsko

Slovinsko už oslavovalo, zanedbalo však záver zápasu. Srbsko strelilo prvý gól v najlepšom momente

Luka Jovič oslavuje gól v zápase Slovinsko - Srbsko na EURO 2024.
Fotogaléria (51)
Luka Jovič oslavuje gól v zápase Slovinsko - Srbsko na EURO 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|20. jún 2024 o 16:55

Futbalisti Slovinska dnes remizovali so Srbskom v zápase skupiny C na EURO 2024, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

EURO 2024 - skupina C

Slovinsko - Srbsko 1:1 (0:0)

Gól: 69. Karničnik - 90+5. Jovič

ŽK: Janža, Vipotnik - Mladenovič, Lukič, Jovič, Gačinovič

Rozhodcovia: Kovács - Marinescu, Artene (všetci Rum.)

Slovinsko: Oblak - Karničnik, Drkušič, Bijol, Janža - Stojanovič (76. Verbič), Gnezda Čerin, Elšnik (90.+1 Brekalo), Mlakar (64. Gorenc Stankovič) - Šporar, Šeško (76. Vipotnik)

Srbsko: Rajkovič - Veljkovič, Milenkovič, Pavlovič - Živkovič (82. Birmančevič), Ilič, Lukič (64. Milinkovič-Savič), Mladenovič (46. Gačinovič) - Tadič (82. Samardžič) - Vlahovič (64. Jovič), Mitrovič

Správu aktualizujeme

MNÍCHOV. Futbalisti Slovinska dnes remizovali v zápase skupiny C na EURO 2024 (ME vo futbale) so Srbskom 1:1.

Do vedenia ich poslal v 69. minúte Žan Karničnik a keď už sa zdalo, že si odnesú všetky tri body, v piatej nadstavenej minúte vyrovnal z poslednej akcie zápasu Luka Jovič. Tím Matjaža Keka má po druhom kole na konte dva body, Srbi získali prvý.

Fotogaléria zo zápasu Slovinsko - Srbsko na EURO 2024 (skupina C)

Slovinsko uzavrie boje v základnej skupine v utorok 25. júna o 21.00 h s Anglickom, Srbsko sa v rovnakom termíne stretne s Dánskom.

VIDEO: Zostrih zápasu Slovinsko - Srbsko na EURO 2024

Z každej skupiny postúpia do osemfinále prví dvaja a štyria najlepší v šesťčlennej tabuľke tretích tímov.

Tabuľka skupiny C na EURO 2024

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Slovinsko - Srbsko na EURO 2024

I. polčas

Slovinci nastúpili v rovnakej základnej zostave ako v úvodnom zápase proti Dánsku.

Srbi spravili tri zmeny, namiesto defenzívneho záložníka Gudelja hral ofenzívny Tadič, Milinkoviča-Saviča nahradil v strede poľa Ilič a na pozícii ľavého "wingbacka" nastúpil Mladenovič.

Srbi chceli v úvode tvoriť a držali loptu, no prvú veľkú šancu mal na druhej strane Mlakar, ktorý neprestrelil pomedzi nohy Rajkoviča.

V ďalších minútach sa hralo zo strany na stranu, ale ani jeden tím sa nedopracoval k ohrozeniu súpera.

Viac vzruchu priniesol až záver polčasu. Najprv mal v 38. minúte tutovku Elšnik, ktorý na hranici šestnástky obišiel obrancu a opečiatkoval žrď.

Lopta sa odrazila ku Šeškovi, no ten prestrelil. V závere zatlačili Srbi a Mitrovičov pokus v sklze vyrazil nohou Oblak.

II. polčas

Súboj si zopakovali hneď po zmene strán, opäť s lepším výsledkom pre slovinského brankára, ktorý rýchlo vybehol proti Mitrovičovi, ktorý si šikovne narazil s Tadičom.

Srbi pokračovali v tlaku, Bijol si dal takmer vlastný gól a hlavičku Mitroviča tečoval Karničnik na roh.

V 59. minúte vypálil spoza šestnástky oblúkom Šeško a Rajkovič mal čo robiť, aby loptu vyrazil.

Slovinci zlomili nerozhodný stav o desať minút neskôr, po skvelej práci pravého beka Karničnika, ktorý získal loptu na vlastnej polovici, vyviezol ju do brejku a nakoniec aj poslal do siete po centri z ľavej strany od Elšnika - 0:1.

Príliš veľa priestoru mu dal striedajúci Milinkovič-Savič. Srbi mohli expresne odpovedať, no opäť bol hrdina Karničnik, ktorý celý duel strážil Mitroviča a jeho delovku tečoval do brvna.

Srbi sa v záverečných 15 minútach snažili tlačiť, ale proti pevnému bloku to mali veľmi ťažké, najmä keď im chýbala presnosť vo finálnych prihrávkach a centroch.

Vyšiel im až ten posledný, keď v piatej minúte nadstaveného času skóroval hlavou po rohu Jovič.

Hlasy po zápase

Dragan Stojkovič, tréner Srbska: "Nikdy sa nevzdávame, veríme si až do konca. Vytvorili sme si toľko šancí, no viac ako 90 minút sme nedokázali skórovať. No nezastavili sme a na konci sa to vyplatilo."

Luka Jovič, strelec Srbska: "Je úžasné skórovať takýmto spôsobom, ale okamžite by som to vymenil za výhru. Som rád, že sme získali prvý bod a stále sme v hre o postup. Hlavy držíme vysoko a sústredíme sa na Dánsko."

Matjaž Kek, tréner Slovinska: "Vedeli sme, že Srbi sú nebezpeční zo štandardných situácií. Možno sme stratili koncentráciu, ale aj tak som hrdý na hráčov za ich neuveriteľnú vôľu. Teraz nás čaká posledný skupinový zápas s Anglickom. Sú jasní favoriti, ale to boli aj Dáni a Srbi. Takže musíme zdvihnúť hlavy a pripraviť sa."

Žan Karničnik, strelec Slovinska: "Je to ťažké, boli sme tak blízko. Hrali sme veľmi dobre, ale na konci sme ich neustrážili. Proti Anglicku to bude veľmi ťažké, majú výnimočných hráčov. No ukázali sme, že môžeme hrať s hocikým."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Slovinsko už oslavovalo, zanedbalo však záver zápasu. Srbsko strelilo prvý gól v najlepšom momente