Slovenky čaká posledný kvalifikačný dvojzápas. Máme motiváciu, znie z kabíny

Gólová radosť hráčok Slovenska.
Gólová radosť hráčok Slovenska. (Autor: TASR)
TASR|8. júl 2024 o 18:14

Slovenky bojujú už len o tretie miesto.

NITRA. Slovenské futbalové reprezentantky čakajú záverečné dva zápasy v B-divízii kvalifikácie ME.

Najskôr v piatok nastúpia na domácej pôde v Nitre na duel proti favorizovaným Škótkam (19.00 h).

Kvalifikačný cyklus uzavrú stretnutím s Izraelom na neutrálnej pôde v maďarskom Budaörsi (16. júla).

Slovenky majú pred záverečnými dvoma zápasmi šancu už iba na postup z tretej priečky, na ktorej priebežne figurujú s tromi bodmi. Už prípadný bod so Škótskom im môže dať definitívu účasti v baráži o postup.

O štyri dni neskôr sa v Maďarsku stretnú s Izraelčankami, ktoré zatiaľ nezískali ani bod. Slovenský výber na prelome mája a júna trápili početné zranenia dôležitých hráčok, napriek tomu na pôde favorizovaného Srbska siahali na bod.

Kvalifikácia ME 2025

2. skupina B-divízie:

  • 12. júla, 19.00 h: Slovensko - Škótsko (Nitra)
  • 16. júla, 19.00 h: Izrael - Slovensko (Budaörs/Maď.)

Napokon z toho bola prehra 1:2, na domácej pôde potom nedokázali nadviazať na výkon z Belehradu a Srbkám podľahli 0:4.

"Je úplne jedno, ako dopadol predošlý zraz. Chuť prísť reprezentovať je vždy a určite máme motiváciu. Čaká nás Izrael, s ktorým chceme vyhrať a budeme hrať proti veľmi ťažkému súperovi zo Škótska," uviedla brankárka Mária Korenčiová.

Slovenky začali s tréningovým procesom na štadióne pod Zoborom od pondelka. Pred domácim stretnutím so Škótskom ich čaká príprava v teplotách, ktoré atakujú 35 stupňov Celzia.

Úvodný tréning sa ešte uskutočnil v podvečerných hodinách, no realizačný tím sa rozhodol nastaviť harmonogram tak, aby zvýšená záťaž pre organizmus nepriniesla neželané svalové problémy.

"Upravili sme režim, keďže zvykneme väčšinou trénovať v poobedných hodinách. Teraz vzhľadom na vyššie teploty budeme trénovať doobeda a chceme práve zväčšiť rozsah regenerácie poobede. Chceme tak predísť zraneniam," povedal asistent trénera Michal Švihorík.

Trénerský tím sa ani pred záverečným zrazom kvalifikačného cyklu nevyhol vynúteným zásahom do nominácie. Zranenie utrpela Laura Žemberyová, ktorá figurovala v základnej zostave v júnovom domácom stretnutí so Srbskom (0:4).

Mimoriadne citeľnú stratu pocíti slovenské družstvo aj v defenzíve, keďže vypadla obrankyňa Patrícia Fischerová, ktorá odohrala plnú minutáž v doterajšom priebehu kvalifikácie.

"Po zverejnení nominácie sa k nám dostalo, že Žemberyová si roztrhla krížny väz a Fischerová má natrhnutý zadný stehenný sval, takže to sú pre nás dosť veľké problémy," vyjadril sa Švihorík, ktorého spolu s jeho kolegom Petrom Kopúňom teší aspoň návrat Tamary Morávkovej a Kristíny Panákovej.

Slovenky sa stretli so Škótkami v apríli a na pôde priebežného lídra skupiny prehrali tesne 0:1. Práve zo vzájomného duelu môže vychádzať príprava na piatkový zápas.

"Poviem otvorene, že už vtedy sme našli veľmi veľa pozitív. Dostali sme gól zo štandardnej situácie a z hry sme si vytvorili príležitosti.

Ten zápas bol pre nás hrateľný a stále nás veľmi mrzí, že sme vtedy bod nezískali, pretože sme na to mali. Nebolo to o tom, že by nás Škótky prevalcovali a strelecky sa trápili. Boli sme im viac ako vyrovnaným súperom," dodal Švihorík.

Tabuľka skupiny B2 v kvalifikácii na ME

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenky čaká posledný kvalifikačný dvojzápas. Máme motiváciu, znie z kabíny