Slovan dostal košom. O slovenského brankára sa zaujímajú v prestížnych krajinách

František Plach.
František Plach. (Autor: TASR - Martin Baumann)
Michal Šášky|24. okt 2022 o 14:16

František Plach zrejme končí v poľskom Piast Gliwice.

BRATISLAVA. Generálny riaditeľ bratislavského Slovana Ivan Kmotrík mladší v ňom videl novú oporu slovenského majstra. Nezhodli sa s trénerom Vladimírom Weissom starším, ktorý veril svojej jednotke Adriánovi Chovanovi.

Vlaňajšia posila zo Zlatých Moraviec nepodávala tak stabilné výkony, ako jeho predchodca Dominik Greif.

Na jeho vrub išiel aj rozhodujúci gól vo finále Slovnaft Cupu, ktoré Slovan prehral s tradičným rivalom z Trnavy (1:2pp).

„Je to mladý, perspektívny a dobrý brankár. Slovan však vždy mal a musí mať brankára, ktorý je na špičkovej, reprezentačnej úrovni a patrí do top kategórie brankárov. A tam Chovan momentálne nepatrí,“ povedal pre Sportnet na konci sezóny bývalý legendárny brankár Ladislav Molnár.

Krátko pred štartom sezóny Kmotrík priznal, že vedenie klubu sa snaží dotiahnuť nového brankára. Voľbou číslo jeden mal byť František Plach z poľského Piastu Gliwice.

Tridsaťročný brankár je slovenský reprezentant, zmluvu s účastníkom Ekstraklasy má len do konca kalendárneho roka. Podáva stabilné výkony.

Medzi ďalších adeptov patrili Matúš Macík, bývalý brankár Ružomberka a dnes v službách Olomouca, respektíve českí brankári Václav Hladký (Ispwich/Anglicko) a Martin Jedlička (Viktoria Plzeň/ČR, predtým Dunajská Streda).

Slovan napokon brankársky post neposilnil. „V podstate sa kluby nedohodli. Myslím si, že na tomto to padlo. Ponuka, ktorá prišla, tak klub ju odmietol,“ povedal pre MY Záhorie Plach.

Polroka pred koncom zmluvy tak zostal v Piaste Gliwice a chytáva pravidelne. Rokovania o predĺžení kontraktu však stroskotali, referuje o tom poľský novinár Piotr Koźmiński z webu SportoweFakty.pl.

Plach tak v zime ako voľný hráč zamieri do iného klubu. V lete priznal, že je jeho manažér v kontakte s aktuálnym majstrom Poľska Lechom Poznaň i s Legiou Varšava.

Podľa poľského webu sa však o slovenského reprezentanta zaujímajú aj kluby z Nemecka, Francúzska, Talianska a Španielska. Pochopiteľne, v hre stále zostáva transfer do Slovana.

Plach zamieril do Piastu Gliwice začiatkom roka 2018. Vybojoval si miesto v základnej zostave a v sezóne 2018/19 sa stal s tímom majstrom Poľska.

Celkovo doteraz odchytal 153 zápasov. V aktuálnej sezóne vychytal dve čisté kontá v trinástich stretnutiach.

V minulosti chytal odchovanec MŠK Žilina aj za Pohronie a Senicu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Slovan dostal košom. O slovenského brankára sa zaujímajú v prestížnych krajinách