Nechutné zábery. Dorastenec napadol rozhodcu, klub mu dal doživotný zákaz

(Autor: Miroslav Leco)
Ivan Mriška|27. okt 2021 o 13:30

Žiadajú vylúčenie celého tímu.

TRHOVIŠTE. Futbalovým Slovenskom otriasajú zábery zo štvrtej dorasteneckej ligy. Po zápase TJ FK Družstevník Trhovište - TJ Slavoj Kráľovský Chlmec (2:3) napadol rozhodcu domáci hráč Adrián Bogár.

Hlavného arbitra Petra Pavla udrel tak silno, že ho okamžite zaliala krv. Za fyzické napadnutie dostal len 15-ročný futbalista zákaz vstupu na stretnutia riadených VsFZ po dobu 60 mesiacov.

„Ide o najvyšší možný trest. Je dôležité, aby sme verejnosť upozornili na to, že niečo podobné je neprípustné. Podobné veci sa na trávnikoch stávajú, ale toto je už sila. Prekročené boli všetky hranice,“ uviedol šéf Disciplinárnej komisie VsFZ Miroslav Urban.

Hral načierno, udrel rozhodcu

Video zachytáva, že rozhodcu inzultoval hráč číslo dva. V oficiálnom zápise pri ňom svieti meno Michal Milenky. Ten však s nechutnou fraškou nemá nič spoločné.

„Bol to Adrián Bogár, ktorý hral načierno. Cez polčas sa prezliekol do dresu s číslom dva a po zápase napadol rozhodcu. Trest je teda udelený správnemu,“ dodal Urban.

Konanie neplnoletého futbalistu okamžite odsúdili oba kluby. Za Trhovište si nezahrá do konca života.

„Dostal adekvátny trest a možno mal dostať aj viac. Ak si ešte niekedy kopne do lopty, jedine v inej obci. U nás nadobro skončil. Uvažovali sme, že by sme úplne zrušili celé mužstvo, ale nebolo by to fér voči ostatným chlapcom, ktorí sú slušní,“ uviedol predseda TJ FK Družstevník Trhovište Vladimír Koba.

Kabína dostala ultimátum

Mužstvo Trhovišťa dostalo od šéfa klubu ultimátum do konca sezóny. Ak sa správanie hráčov nezlepší, odhlási ho zo súťaže.

„Nie všetci naši dorastenci sú zlí. Ide o troch – štyroch neprispôsobivých Rómov, ktorým občas prepne. Kto s nimi nežije, myslí si, že sú svätí. No nie vždy je to tak. O chlapca, ktorý to spravil, sme sa starali od šiestich rokov, no takýto skrat je neospravedlniteľný.

Verím, že nič podobné sa u nás už nikdy nestane. Pretože inak nemám na výber a dorast odhlásime. Takúto hanbu už znášať nebudeme,“ dodal Koba.

Tresty do Disciplinárnej komisie VsFZ.
Tresty do Disciplinárnej komisie VsFZ.

Žiadajú vylúčenie tímu

Podľa šéfov oboch lavičiek podal rozhodca korektný výkon. Klubom je ľúto, čo všetko si musel prežiť.

Domáci boli nervózni a surovo faulovali, za čo si vyslúžili karty. Pri odchode do kabín domáci hráč surovo udrel hlavného arbitra, ktorého zaliala krv.

V klube sme okamžite odsúdili takéto konanie a sme za to, aby bolo Trhovište zo súťaže vylúčené. Naši chlapci sa tam boja chodiť hrať, pretože to, čo sa tam deje, nemá obdobu. Tu nejde o futbal, zábavu, ale hráč sa musí báť o svoje zdravie,“ vravel znechutený predseda TJ Slavoj Kráľovský Chlmec Kornél Bányácski, podľa ktorého vládne v Trhovišti nepriateľské prostredie.

„Je to tam silná káva, čo potvrdia všetci účastníci súťaže i rozhodcovia. Tí sa len modlia, aby tam nemuseli ísť pískať. K situácii by sa konečne mal postaviť čelom aj zväz, pretože je tu pre kluby. Mal by chrániť zdravie hráčov a brať ohľad na všetkých,“ dodal Bányácski.

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK StrážskeŠK StrážskeŠK Strážske
18
14
1
3
78:44
43
V
P
V
P
V
2
TJ FK Družstevník TrhovišteTJ FK Družstevník TrhovišteTJ FK Družstevník Trhovište
18
13
0
5
90:44
39
V
V
V
V
V
3
TJ JasenovTJ JasenovTJ Jasenov
18
12
1
5
77:34
37
R
V
V
V
V
4
TJ Slavoj Kráľovský ChlmecTJ Slavoj Kráľovský ChlmecTJ Slavoj Kráľovský Chlmec
18
9
2
7
53:49
29
P
P
P
R
P
5
TJ Slovan Belá nad CirochouTJ Slovan Belá nad CirochouTJ Slovan Belá nad Cirochou
18
8
1
9
44:52
25
V
P
V
P
P
6
MŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK MedzilaborceMŠK SPARTAK Medzilaborce
18
7
3
8
57:49
24
P
V
P
V
V
7
OFK VojčiceOFK VojčiceOFK Vojčice
18
8
0
10
51:62
24
V
V
P
P
P
8
ŠK Urbár Poruba pod VihorlatomŠK Urbár Poruba pod VihorlatomŠK Urbár Poruba pod Vihorlatom
18
7
3
8
39:55
24
R
P
V
R
P
9
FK TJ Lokomotíva ŠM MichaľanyFK TJ Lokomotíva ŠM MichaľanyFK TJ Lokomotíva ŠM Michaľany
18
4
2
12
30:63
14
P
V
P
V
P
10
AFK TopoľanyAFK TopoľanyAFK Topoľany
18
1
1
16
25:92
4
P
P
P
P
V
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Nechutné zábery. Dorastenec napadol rozhodcu, klub mu dal doživotný zákaz