Jeden z nich vyletel ako kométa. Koľko stoja najtalentovanejší bratia na Slovensku?

Leo Sauer.

Jeden z nich vyletel ako kométa. Koľko stoja najtalentovanejší bratia na Slovensku?

Leo Sauer. (Autor: Leo Sauer. (Autor: Twitter Feyenoord Rotterdam))
Leo Sauer.
Leo Sauer. (Autor: Leo Sauer. (Autor: Twitter Feyenoord Rotterdam))
Pavol Spál|22. feb 2024 o 07:00

Leo a Mário Sauerovci zamierili do svetovej firmy.

Na Slovensku v súčasnosti nie je talentovanejšia bratská dvojica. Devätnásťročný Mário Sauer sa vyšvihol na oporu Žiliny. Keď bolo nedávno treba, tak pomohol juniorke vyradiť slávny Dortmund. O rok mladší Leo vlani vyletel ako kométa. V slávnom Feyenoorde Rotterdam si pripísal už niekoľko štartov, prekonal niekoľko slovenských rekordov.

"Chlapcom sa otvorili dvere do svetovej špičky, aj čo sa týka zastupujúcich spoločností," tvrdí ich otec a agent v jednej osobe JÚLIUS SAUER.

V rozsiahlom rozhovore pre Sportnet opisuje, ako jeho synovia prestúpili do jednej z najväčších svetových agentúr. Koľko dnes asi majú cenu? Aký je o nich vo svete záujem? Aký nadštandardný servis im ponúka nová firma? Snažil sa o M. Sauera Slovan?

Sauer starší dlhodobo pôsobil na manažérskych a riadiacich funkciách v bankovníctve a súkromnom sektore. Posledné roky funguje aj ako futbalový agent a zastupuje oboch svojich synov.

Váš mladší syn Leo koncom roka dovŕšil hranicu dospelosti. Čo sa v jeho prípade zmenilo?

Osemnásť rokov je pomerne výrazný zásah do života hráča, lebo už je plnoletý. Pravidlá FIFA sú nastavené tak, že futbalista po dosiahnutí tejto hranice môže podpísať dlhodobý kontrakt. Hráči do toho veku môžu mať zmluvu iba v trvaní maximálne troch rokov. Vlani Leo podpísal na jar kontrakt, ktorý má platnosť práve tri roky. Podpisoval ho však ešte ako neplnoletý hráč akadémie.

Už vtedy sa Leo ukazoval vo veľmi dobrom svetle a vedenie Feyenoordu v ňom videlo veľký potenciál. Nikto z nás a ani samotné vedenie Feyenoordu až tak úplne nerátalo, že sa mu podarí prepracovať a stať sa súčasťou "A" tímu Feyenoordu Rotterdam tak rýchlo. Šéfovia klubu veľmi oceňujú jeho rýchly rozvoj a progres. Aj kvôli tomu dostal Leo ponuku na podpis novej zmluvy.

Aj toto sa dozviete v článku

  • Prečo prestúpili do jednej z najväčších svetových agentúr?
  • Koľko dnes asi majú cenu?
  • Snažili sa M. Sauera zlákať do Slovana?
  • Za koľko by ho pustil majiteľ Žiliny?
  • Aký je o nich vo svete záujem?
  • Aký nadštandardný servis im ponúka nová agentúra?
  • V akom klube pred pár dňami takmer skončil L. Sauer?
  • Kedy Mário odíde zo Žiliny?
  • Aké plány s ním majú vo Feyenoorde? 
  • Nakoľko nosí v hlave, že by sa mohol dostať na majstrovstvách Európy?

Môžete byť konkrétnejší?

Okrem toho, že si ho Feyenoord poistí na dlhšiu dobu, chcú ho odmeniť aj zlepšením finančných parametrov kontraktu. Pre Lea, nás, trénerský tím, či vedenie Feyenoordu je však prioritný premyslený plán jeho rozvoja a v neposlednom rade je dôraz na to, aby Leo čo najviac hrával.

Zástupcovia klubu a aj samotný tréner Arne Slot sa jasne vyjadrili, že Leo má ich plnú dôveru a vidia ho ako veľmi zaujímavého hráča pre budúce sezóny. Pevne veríme, že sa v ďalšom ročníku stabilnejšie prepracuje do základnej zostavy tímu, respektíve bude na jej rozhraní. To je Leov hlavný cieľ na najbližšie mesiace a zároveň očakávanie zo strany vedenia klubu.

Obaja vaši synovia nedávno prešli do svetoznámej agentúry Roof, ktorá ich zastupuje. Prečo?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Jeden z nich vyletel ako kométa. Koľko stoja najtalentovanejší bratia na Slovensku?