Čo sa bude diať s Rusmi? Prípravný zápas s nimi nechce odohrať ani Pakistan

Futbalisti Ruska.
Futbalisti Ruska. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. okt 2024 o 15:22

Počas októbrového asociačného termínu neplánujú Rusi odohrať žiadny zápas.

BRATISLAVA 6. októbra (SITA) - Ruská futbalová reprezentácia nemôže od vypuknutia vojny na Ukrajine hrať na medzinárodnej scéne a tak jej zostáva iba zopár priateľských zápasov, s ktorými väčšinou súhlasia akurát tímy z krajín politicky spriaznených s Kremľom alebo potom menej prestížni súperi.

Ako referuje web sport.pl, počas októbrového asociačného termínu neplánujú Rusi odohrať žiadny zápas, pretože nemajú s kým.

Keď poľská reprezentácia odmietla v roku 2022 nastúpiť proti ruskému tímu v baráži o postup na MS v Katare, odvtedy Rusi nehrali žiadny súťažný zápas.

Dva roky proti nim nechcel hrať žiadny európsky súper. To sa zmenilo až tento rok. V marci Rusko zdolalo Srbsko (4:0), v júni Bielorusko (4:0).

Rusi však málokedy hrajú proti takým renomovaným tímom, ako je srbská reprezentácia. Doteraz sa museli uspokojiť so súpermi oveľa nižšieho rangu.

Odohrali priateľské zápasy s Kirgizskom, Tadžikistanom, mládežníckymi reprezentáciami Egypta, Irakom, Kubou a Keňou.

Ďalšia reprezentačná prestávka sa začína už o pár dní a v rámci nej sa Rusom nepodarilo vybaviť ani jeden priateľský zápas. Košom im dal dokonca i Pakistan, hoci Rusi boli pripravení zaplatiť všetky náklady spojené s organizáciou zápasu.

„Pakistanský futbalový zväz to odmietol, s odvolaním sa na nedostatočný čas na prípravy,“ uviedol pakistanský portál geo.tv. Pakistanci vraj navrhli konanie v novembri, ale urazení Rusi to odmietli.

Spomenutý web sport.pl zároveň zverejnil anketu, v ktorom položil čitateľom otázku, či by malo mať Rusko zakázané hrať akékoľvek zápasy.

Za totálny zákaz sa do nedeľného popoludnia jednoznačne vyslovilo až 83 percent fanúšikov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Čo sa bude diať s Rusmi? Prípravný zápas s nimi nechce odohrať ani Pakistan