Barcelona ovládla El Clásico. Po triumfe nad Realom má prvú trofej v sezóne

Futbalisti FC Barcelona sa tešia po strelenom góle.
Futbalisti FC Barcelona sa tešia po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|15. jan 2023 o 21:54

Finále španielskeho Superpohára sa hralo v Saudskej Arábii.

Španielsky Superpohár - finále

Real Madrid - FC Barcelona 1:3 (0:2)

Góly: 90.+3. Benzema - 35. Gavi, 45. Lewandowski, 69. Pedri

Real Madrid: Courtois - Carvajal (72. Fernandez), Militao, Rüdiger, Mendy - Modrič (65. Ceballos), Camavinga (46. Rodrygo), Kroos (72. Asensio) - Valverde, Benzema (C), Vinicius

FC Barcelona: ter Stegen - Koundé, Araujo (86. Garcia), Christensen, Balde - Gavi (90. Fati), Busquets (C), de Jong (86. Kessie) - Dembélé (78. Raphinha), Lewandowski, Pedri (90. Roberto)

RIJÁD. Futbalisti FC Barcelona ovládli El Clásico, ktoré bolo zároveň aj finálovým zápasom o španielsky Superpohár.

Katalánci v Saudskej Arábii zdolali Real Madrid 3:1 a získali prvú trofej v sezóne. Celkovo si v súťaži pripísali 14. triumf a vylepšili svoj rekord.

Ako prvá bola blízko ku gólu Barcelona, keď strelu Roberta Lewandowskeho vytlačil brankár Thibaut Courtois na pravú žrď a Alejandro Balde z dorážky minul bránku.

V 18. minúte mohol otvoriť skóre Karim Benzema, ale tesne minul. Katalánci sa presadili v 33. minúte, keď Lewandowski našiel Gaviho a ten prekonal Courtoisa.

Na konci prvého polčasu si vymenili pozície a v prečíslení Gavi našiel poľského kanoniera, ktorý upravil na 2:0.

Barcelona zvýšila na rozdiel troch gólov v 69. minúte, keď po prihrávke Gaviho skóroval Pedri. Real v závere ešte znížil na 1:3, keď Benzema prekonal nemeckého brankára Marca-Andreho Ter Stegena.

Hlasy po zápase:

Xavi Hernández, tréner Barcelony: "Klub má za sebou náročné roky pre finančné problémy aj odchod Messiho. Nebolo jednoduché vrátiť sa na víťaznú vlnu. Toto nám pomôže získať pokoj. Napriek kritike sme tvrdo pracovali a musíme v tom pokračovať."

Sergio Busquets, hráč Barcelony: "Vedeli sme, že túto príležitosť musíme využiť. Klub prechádzal zmenami a myslím si, že toto víťazstvo nás posilní, aby sme mohli bojovať o ďalšie tituly. V tomto klube sa od vás očakávajú len triumfy. Nezmenilo sa to ani po príchode Xaviho a teraz sa nám to konečne podarilo."

Carlo Ancelotti, tréner Realu Madrid: "Je to ťažká prehra a musíme sa z nej poučiť. Zlepšíme sa a od toho sa potom odrazíme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Barcelona ovládla El Clásico. Po triumfe nad Realom má prvú trofej v sezóne