Počas MS vo futbale sa bude môcť predávať pivo, nie však na štadióne

Prezident FIFA Gianni Infantino pred žrebom MS vo futbale 2022.
Prezident FIFA Gianni Infantino pred žrebom MS vo futbale 2022. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|4. sep 2022 o 10:30

MS sa prvýkrát uskutočnia v moslimskej krajine.

DAUHA. Futbaloví fanúšikovia si blížiace sa majstrovstvá sveta budú môcť vychutnať s pivom v ruke aj v dejisku šampionátu.

Katar povolí ľudom, ktorí budú mať vstupenku na zápas, predaj alkoholického piva tri hodiny pred úvodným výkopom a tiež hodinu po záverečnom hvizde.

Informovala o tom agentúra Reuters a tiež doplnila, že počas zápasu si už diváci na tribúnach pivo nebudú môcť kúpiť. K dispozícii bude značka piva Budweiser, ktorá je oficiálnym sponzorom podujatia. 

Tohtoročné majstrovstvá sveta vo futbale sú prvými, ktoré sa konajú v moslimskej krajine s prísnou kontrolou alkoholu.

Podľa dostupných informácii bude počas 29-dňového turnaja, ktorý sa začne 20. novembra a vyvrcholí finálovým zápasom 18. decembra, vo fanúšikovských zónach v centre Dauhy od 18:30 do 1:00 povolené podávať pivo.

"Rozhodnutie o tom, kde a kedy sa bude pivo fanúšikom predávať, je už definitívne. Avšak o cene, ktorú budú musieť fanúšikovia za pivo zaplatiť, sa stále diskutuje," uviedol zdroj pre Reuters.

"Úzko spolupracujeme s FIFA, ktorá riadi vzťahy s katarskými úradmi, aby sme zabezpečili, že naše aktivácie na turnaji budú realizované s rešpektom a v súlade s miestnymi pravidlami a predpismi," uviedol hovorca pivovaru Budweiser AB InBev v e-mailovom vyhlásení.

Nachádzate sa tu:
Domov»MS vo futbale 2022»Počas MS vo futbale sa bude môcť predávať pivo, nie však na štadióne