V Uruguaji skolaboval 27-ročný obranca, v krajine pozastavili všetky súťaže

Juan Izquierdo skolaboval počas zápasu
Juan Izquierdo skolaboval počas zápasu (Autor: REUTERS)
TASR|24. aug 2024 o 11:59

Jeho stav je v súčasnosti stabilizovaný.

MONTEVIDEO. Uruguajská futbalová asociácia (AUF) počas víkendu pozastavila všetky profesionálne súťaže v krajine.

Dôvodom bol zdravotný stav obrancu Juana Izquierda, ktorý skolaboval vo štvrtkovom osemfinálovom stretnutí Pohára osloboditeľov v Sao Paule.

Dvadsaťsedemročného hráča miestneho klubu Nacional postihla srdečná arytmia. Podľa vyjadrenia klubu je jeho stav v súčasnosti stabilizovaný, no naďalej zostáva na Jednotke intenzívnej starostlivosti v brazílskej nemocnici, kde bude minimálne najbližšie tri dni.

"Starostlivosť o Juanovo zdravie je v tejto chvíli naša priorita, preto budeme v najbližších hodinách pozorne sledovať vývoj jeho zdravotného stavu.

Vzhľadom na udalosť, sme sa rozhodli pozastaviť všetky profesionálne súťaže na tento víkend," uviedlo vo vyhlásení združenie pre práva profesionálnych futbalistov v Uruguaji, Mutual (MUFP).

Izquierdo v 84. minúte duelu spadol na trávnik. Zvyšní hráči sa snažili okamžite privolať zdravotníkov. Následne hráča v bezvedomí transportovali do nemocnice. Zápas sa napokon dohral, Sao Paulo udržalo vedenie 2:0 a postúpilo do štvrťfinále. Správu priniesla agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Uruguaji skolaboval 27-ročný obranca, v krajine pozastavili všetky súťaže