Francúzsku bude chýbať Griezmann aj Mbappé. Jeden je zranený, druhý ukončil kariéru

Antoine Griezmann (vpravo) a Kylian Mbappé.
Antoine Griezmann (vpravo) a Kylian Mbappé. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. okt 2024 o 16:17

Zverencov Didiera Deschampsa čakajú zápasy Ligy národov proti Belgicku a Izraelu.

PARÍŽ. Kapitán Kylian Mbappé z Realu Madrid nefiguruje v nominácii francúzskej futbalovej reprezentácie na októbrové zápasy Ligy národov proti Izraelu a Belgicku.

Tréner Didier Deschamps oznámil vo štvrtok 23-člennú nomináciu, v ktorej nie sú ani stredopoliar Adrien Rabiot (Olympique Marseille) a obranca Ferland Mendy z Realu.

Antoine Griezmann sa rozhodol ukončiť reprezentačnú kariéru. Prvýkrát od júna minulého roka je v kádri útočník Christopher Nkunku z Chelsea.

Dvadsaťpäťročný Mbappé utrpel zranenie pred týždňom v dueli španielskej La Ligy proti Alavesu (3:2) a následne vynechal nedeľné derby s Atleticom (1:1).

Podľa prvotných informácií mal pre svalové zranenie chýbať až do nadchádzajúcej reprezentačnej prestávky, no expresne rýchlo sa uzdravil a hral v stredajšom zápase 2. kola Ligy majstrov na ihrisku Lille.

Útočník nastúpil v druhom polčase, no ani on nezabránil prekvapujúce prehre obhajcu titulu 0:1.

Rozhodnutie nenominovať ho bolo prijaté s cieľom umožniť mu odpočinok. "Diskutoval som s Kylianom.

Má problém, ktorý nie je vážny. Nie som tu však na to, aby som riskoval, a preto Kylian nie je v nominácii,“ uviedol kormidelník podľa agentúry AP.

Deschamps už nemôže rátať ani s Griezmannom, ktorý sa rozhodol nepokračovať v národnom tíme.

"Antoine dosiahol vek, v ktorom pociťujete fyzickú a psychickú únavu. Prijal toto rozhodnutie a stojí si za ním v tom zmysle, že nebolo vynútené."

Tridsaťtriročný odchovanec Atletica Madrid odohral za "Les Bleus" 137 zápasov, v ktorých strelil 44 gólov.

V drese francúzskej reprezentácie odohral 84 duelov v rade, čím stanovil nový národný rekord.

Dvadsaťšestročný Nkunku naposledy nastúpil v najcennejšom drese pred 15 mesiacmi. Francúzi vtedy v kvalifikácii o postup na ME zdolali Grécko 1:0.

V tejto sezóne dal dva góly za Chelsea v Európskej konferenčnej lige, jeden v Premier League a naposledy sa blysol hetrikom v Ligovom pohári (EFL Cup).

Francúzi vstúpili do tohtoročnej LN domácou prehrou s Talianskom 1:3. V ďalšom stretnutí 2. skupiny A-divízie to však odčinili a zdolali Belgicko (2:0).

Víťazi tejto súťaže z roku 2021 nastúpia vo štvrtok 11. októbra proti Izraelu, duel sa pre bezpečnostnú situáciu na Blízkom východe uskutoční v Budapešti.

O štyri dni neskôr sa predstavia v Bruseli proti Belgicku.

Nominácia Francúzska

Brankári: Alphonse Areola (West Ham United), Mike Maignan (AC Miláno), Brice Samba (Racing Lens)

Obrancovia: Jonathan Clauss (OGC Nice), Lucas Digne (Aston Villa), Wesley Fofana (FC Chelsea), Theo Hernandez (AC Miláno), Ibrahima Konate (FC Liverpool), Jules Kounde (FC Barcelona), William Saliba (Arsenal Londýn), Dayot Upamecano (Bayern Mníchov)

Stredopoliari: Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni (obaja Real Madrid), Youssouf Fofana (AC Miláno), Matteo Guendouzi (Lazio Rím), Manu Kone (AS Rím), Warren Zaire-Emery (Paríž St. Germain)

Útočníci: Bradley Barcola, Ousmane Dembele, Randal Kolo Muani (všetci Paríž St. Germain), Christopher Nkunku (FC Chelsea), Michael Olise (Bayern Mníchov), Marcus Thuram (Inter Miláno)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Francúzsku bude chýbať Griezmann aj Mbappé. Jeden je zranený, druhý ukončil kariéru