Najlepší hráč vyrastal s Lobotkom. Bundesliga má nečakaného lídra

Futbalisti Union Berlín

Najlepší hráč vyrastal s Lobotkom. Bundesliga má nečakaného lídra

Futbalisti Union Berlín (Autor: SITA/AP)
Futbalisti Union Berlín
Futbalisti Union Berlín (Autor: SITA/AP)
Martin Kozinka|11. okt 2022 o 06:30

Nemecký tím zdobí pracovitosť, v Bundeslige nabehajú jeho hráči najviac.

BERLÍN, BRATISLAVA. Ak by ste sa spýtali futbalového fanúšika, čo bolo najväčším prekvapením v poslednom desaťročí, pravdepodobne by odpovedal, že to bol majstrovský titul Leicester City v sezóne Premier League 2015/16. 

Líšky mali pred sezónou šancu na titul jedna k piatim tisícom. Identický kurz na víťazstvo v tomto ročníku Bundesligy mal pred sezónou aj Union Berlín.

Die Eisernen, v preklade “železní”, ako prezývajú hráčov Berlína, sú po deviatom kole na čele tabuľky v nemeckej najvyššej súťaži o dva body pred ďalším prekvapením z Freiburgu.

Domovský stánok Unionu Stadion An der Alten Försterei má kapacitu 22-tisíc miest. Je najmenší štadión v lige. Fanúšikovia zaplnia v priemere na kolo 99% celkovej kapacity. 

V tejto štatistike je na tom najhoršie ich mestský rival Hertha Berlín. Tento tím zaplní iba niečo cez 60% celkovej kapacity štadióna na kolo. Je tak vidieť, ktoré mužstvo je v hlavnom meste Nemecka obľúbenejšie.

V sezóne 2008/09 sa tím dokázal prebojovať do druhej najvyššej nemeckej súťaže po tom, ako oslavoval triumf v 3. Bundeslige. Presne o desať rokov neskôr sa prebojovali medzi elitu.

Už vo svojej prvej sezóne v Bundeslige, do ktorej sa dostal po tridsiatich rokoch, sa dokázal Union umiestniť na 11. priečke, iba o skóre za svojím mestským rivalom Herthou.

Tréner Union Berlín Urs Fischer
Tréner Union Berlín Urs Fischer (Autor: SITA/AP)

V ďalšom ročníku obsadili 7. priečku, ktorá im zaistila miesto v premiérovom ročníku Európskej konferenčnej ligy. Z posledných siedmich ligových zápasov v predošlej sezóne vyhrali šesť duelov a v jednom remizovali. 

Vďaka tomu sa Union vyšvihol až na piate miesto a v tejto sezóne nastupuje do duelov Európskej ligy. 

So šiestimi inkasovanými gólmi sa môže pochváliť najlepšou defenzívou v Bundeslige. V deviatich kolách vyhral šesť zápasov, dva remizoval a jeden prehral.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Najlepší hráč vyrastal s Lobotkom. Bundesliga má nečakaného lídra