Šéf PSG kritizuje Superligu. Prirovnal ju k rivalite Nadala s Federerom

Prezident PSG Nasser Al-Khelaifi.
Prezident PSG Nasser Al-Khelaifi. (Autor: TASR/AP)
SITA|10. nov 2022 o 17:31

Nasser Al-Khelaifi dlhodobo vystupuje proti projektu Európskej superligy.

BRATISLAVA. Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž Saint-Germain Nasser Al-Khelaifi sa opäť pustil do projektu Európskej superligy.

Ako referuje web španielskeho denníka Marca, funkcionár z Parku princov taktiež naznačil, že Real Madrid, FC Barcelona a Juventus Turín, ktoré sa ako jediné tri kluby verejne nevzdali myšlienok na vytvorenie odštiepeneckej súťaže, by nemali byť súčasťou európskych pohárov pod hlavičkou Európskej futbalovej únie (UEFA).

V utorok sa v sídle UEFA vo švajčiarskom Nyone uskutočnilo stretnutie popredných funkcionárov, fanúšikovských skupín či zástupcov hráčskej asociácie FIFPro, pričom prítomní boli i predstavitelia spoločnosti A22, ktorá propaguje spomenutú Superligu.

Správy zo stretnutia naznačujú, že predovšetkým zástupcovia A22 odišli zo schôdzky s trpkým pocitom.

„Ako sme videli na našom stretnutí s A22, niektorí ľudia sa neustále snažia písať históriu a rozdeľovať futbal. Aby som bol úprimný, je mi ich ľúto, pretože ukázali, že nerozumejú futbalu a jeho ekosystému,“ povedal Al-Khelaifi.

Zástancovia Superligy sa údajne pri obhajobe svojho projektu snažili pomôcť si tenisovými hviezdami Rafaelom Nadalom a Rogerom Federerom, čo katarský funkcionár parížskeho klubu ostro skritizoval.

„Hovorí sa o Nadalovi a Federerovi. Ako bývalý hráč mám s tenisom malé skúsenosti. Rafael a Roger sú dvaja z najlepších hráčov v histórii tohto športu. A bolo to preto, že tvrdo pracovali.

Každý zápas bol pre nich dôležitý, bez ohľadu na to, proti komu hrali. Nikdy nežiadali uzavretú ligu pre najlepších hráčov. Bránili tenisovú rodinu. Prosím, nevyužívajte veľké mená na ospravedlnenie svojich neúspechov,“ dodal.

Vyvrátil tiež argument, že Liga majstrov nie je konkurencieschopná, pričom poukázal na to, že dvaja z troch zástancov Superligy ukončili pôsobenie v tohtosezónnej edícii už v skupinovej časti.

„Počuli sme, že Liga majstrov nie je dostatočne vzrušujúca a európsky futbal je úplne rozbitý. Minulý týždeň sa však v našej skupine rozhodlo až v poslednom kole. V D-skupine mohli všetky tímy skončiť na prvej i poslednej priečke. A mnoho veľkých klubov sa nekvalifikovalo zo skupinovej fázy,“ zakončil Al-Khelaifi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Šéf PSG kritizuje Superligu. Prirovnal ju k rivalite Nadala s Federerom