Ronaldo sa prehre Portugalska prizeral z lavičky. Teraz sme silnejší, hovorí Martinez

Luka Modrič v zápase proti Portugalsku.
Luka Modrič v zápase proti Portugalsku. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. jún 2024 o 12:53

Chorvátsko v generálke na EURO v Nemecku naladilo výhrou.

BRATISLAVA. Futbalisti Chorvátska zakončili prípravu na ME 2024 víťazstvom na ihrisku Portugalska 2:1, ktoré im podľa kapitána Luku Modriča dodá sebavedomie pred súbojmi v silne obsadenej B-skupine.

V nej sa postupne stretnú so Španielskom, Albánskom a Talianskom a podľa lídra tímu sa chcú prezentovať podobným spôsobom ako v sobotňajšom zápase na lisabonskom predmestí Oeiras.

Trénera portugalskej reprezentácie Roberta Martineza prehra nepotešila, no zároveň ju ani nepreceňoval.

Pre kormidelníka Portugalska to bola iba druhá prehra v trinástom zápase. V generálke na šampionát nechal na lavičke Cristiana Ronalda, do hry nezasiahol ani ďalší veterán Pepe.

V herne vyrovnanom stretnutí viedli hostia od 8. minúty, keď Modrič skóroval z penalty a dosiahol 25. reprezentačný gól.

Diogo Jota síce krátko po prestávke vyrovnal, no Ante Budimir hlavičkou v 56. minúte vrátil Chorvátom tesný náskok.

"Vždy chceme zvíťaziť, je to najlepší dôkaz herného rastu. Ale aj v tomto zápase boli pozitíva, hoci sme v ňom neuspeli.

Víťazstvo proti Chorvátsku by nás nerobilo dostatočne dobrými na to, aby sme vyhrali turnaj a zároveň prehra neznamená, že sa nekvalifikujeme do osemfinále," uviedol Martinez.

Tréner Roberto Martinez a Pedro Neto v zápase proti Chorvátsku.
Tréner Roberto Martinez a Pedro Neto v zápase proti Chorvátsku. (Autor: TASR/AP)

Portugalci uspeli vo všetkých kvalifikačných stretnutiach "slovenskej" J-skupiny, po nich prehrali so Slovinskom i Chorvátskom.

"Takýto zápas je o príprave. Teraz sme silnejší než pred ním. Bola to pre nás skúška, ktorú sme potrebovali," konštatoval Martinez.

Pre Modriča, ale aj pre Ronalda, pôjde pravdepodobne o posledný veľký medzinárodný turnaj.

Keďže portugalský útočník do hry nezasiahol, nedošlo ku konfrontácii bývalých spoluhráčov z Realu Madrid, no tí sa po stretnutí priateľsky pozdravili počas podávania rúk.

Ronaldo už má v zbierke úspechov titul z ME (2016), Modrič by ho rád dosiahol práve v Nemecku.

"Očakávania sú veľké, máme veľmi dobrý tím. Vnímame nadšenie aj veľkú túžbu po úspechu. Víťazstvo nad Portugalskom nám dodá sebavedomie," poznamenal Modrič pre portugalskú televíziu.

Portugalci uzavrú prípravné obdobie v utorňajšom zápase proti Írsku, následne sa predstavia v F-skupine ME s Českom, Tureckom a Gruzínskom.

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2024»Ronaldo sa prehre Portugalska prizeral z lavičky. Teraz sme silnejší, hovorí Martinez