Víťaz v ankete expertov: Je to pre mňa viac, ako vyhrať hlasovanie fanúšikov

Milan Michal Sučák.
Milan Michal Sučák. (Autor: archív hráča)
Ivan Mriška|17. jan 2024 o 09:00

Milan Michal Sučák sa teší na jarnú časť.

ZVOLEN, BRATISLAVA. Vo finálovej desiatke ankety Gól roka 2023 mali zastúpenie hlavne menšie kluby.

Výnimkou je MFK Zvolen. Ten zastupoval Milan Michal Sučák, ktorý dokonalými nožničkami zariadil výhru svojho mužstva 2:1 nad Belušov v tretej lige Západ.

V hlasovaní fanúšikov skončil jeho parádny zásah na piatej priečke. Prvé miesto mu však vyniesol v ankete expertov, do ktorej sa zapojili bývalí a aktívny kanonier.

„Som šťastný. Zaujal som skvelých futbalistov, osobnosti, čo je viac ako vyhrať hlasovanie fanúšikov,“ teší sa Milan Michal Sučák z MFK Zvolen.

Dres dá na policu

Hlasovanie o najkrajší gól sledoval, no nečakal, že by mohol vyhrať práve on.

„Nemyslel som si, že môj gól tak zaujme. Je to pre mňa pocta. Motivuje ma to pracovať na sebe ďalej. Snáď ešte podobný gól dám,“ dodal stále len 20-ročný futbalista.

Za triumf v ankete Gól roka 2023 získava dres s podpismi reprezentantov Slovenska. „Dám si ho doma na policu,“ pousmial sa.

VIDEO: Najkrajší Gól roka 2023 v ankete expertov

Nováčik je vysoko

Vo všetkých amatérskych súťažiach naprieč Slovenskom padli v roku 2023 tisícky gólov. S piatym miestom v hlasovaní fanúšikov je preto spokojný.

„Hlasovali za mňa rodina, kamaráti, za čo im ďakujem. Vážim si to,“ odkázal Milan Michal Sučák.

Zvolen je po jesennej časti na druhom mieste III. ligy Západ. Na lídra zo Serede stráca dva body, čo je na nováčika výborná vizitka.

„Tretia liga je kvalitná súťaž, všetky zápasy sú náročné. Druhé miesto je preto veľmi dobré.

Po tímovej stránke hodnotím jeseň úspešne. Po individuálnej je to horšie, pretože som sa zranil a mal som problém so slabinami. Aktuálne som však fit, takže sa teším na jarnú časť,“ prezradil s tým, že futbal mu chýbal.

V kabíne sú realisti

Prípravu na druhú polovicu sezóny štartujú v meste pod Pustým hradom vo štvrtok 18. januára.

„Klub by chcel, aby sme skončili na prvom mieste. Hráči a tréner sme však realisti. Chceme vyhrávať, ale nerobíme na seba tlak. Uvidíme, ako to skonči,“ uviedol.

V mladosti bol jeho idolom Lionel Messi, momentálne sa mu páči maďarský reprezentant Dominik Szoboszlai z Liverpoolu.

Michal Sučák je univerzálny hráč. „Viem hrať aj hrotového hráča, aj na krídle a niekedy som bol aj krajný obranca. Už aj vo Zvolene som nastúpil na všetkých týchto postoch, ale väčšinou hrám krídelníka,“ prezradil.

Okrem spomínaného zápasu s Belušou, v ktorom dal svoj zatiaľ jediný gól za Zvolen, mu vyšlo aj stretnutie s Veľkými Ludincami.

„Doma sme prehrávali už 0:2. Nastúpil som na druhý polčas, hral som dobre a nakoniec sme otočili na 3:2, trochu aj vďaka mne,“ vravel skromne autor Gólu roka 2023 podľa expertov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Víťaz v ankete expertov: Je to pre mňa viac, ako vyhrať hlasovanie fanúšikov