S Trnavou sa lúči veľké meno. Uvidíme, čo bude v lete, vyhlásil Ďuriš

Michal Ďuriš.
Michal Ďuriš. (Autor: TASR)
Ivan Mriška|17. dec 2023 o 17:02

Bývalý reprezentant sa vracia na Cyprus.

TRNAVA. Marca Djuričina vyradilo podozrenie na vážne ochorenie. Trnava sa kvalifikovala do Európskej konferenčnej ligy, preto potrebovala posilu na hrot.

Najskôr váhal, no nakoniec prišiel. Pomohol dohovor od Martina Škrtela.

Spartak na poslednú chvíľu, začiatkom septembra, posilnil bývalý reprezentant Michal Ďuriš. Skúsený 35-ročný útočník sa za necelé štyri mesiace ukázal ako rozdielový hráč.

V Dánsku pri remíze 1:1 s FC Nordsjaelland zabezpečil Trnave jediný bod v skupine, v domácej ligovej súťaži strelil päť gólov. Dva presné zásahy pridal v pohárovej súťaži Slovnaft Cup.

V nedeľu sa rozlúčil domácim víťazstvom nad Michalovcami (1:0). V 76. minúte za veľkého potlesku zišiel z ihriska, vystriedal ho práve Djuričin.

V Trnave predtým dosiahol veľký míľnik. Práve proti Michalovciam strelil na jeseň stý gól v kariére a vstúpil tak do Klubu ligových kanonierov.

Pridal sa tak do spoločnosti, v ktorej sú Ladislav Kubala, Jozef Adamec, Marek Hamšík, Robert Semeník, Pavol Diňa či Szilárd Németh.

„Je to veľké zadosťučinenie. Za to, čo všetko som futbalu obetoval.

Aktuálne nemám veľmi čas premýšľať nad tým, čo som dosiahol. Keď však zavesím kopačky na klinec, bude to iné. Potom mi to dôjde oveľa viac. Bude to mať veľkú hodnotu,“ povedal v nedávnom rozhovore pre Sportnet Michal Ďuriš.

Do najvyššej slovenskej súťaže sa vrátil po trinástich rokoch. Prvý ligový gól strelil za Duklu Banská Bystrica ešte v septembri 2007. Prekonal vtedy brankára Miroslava Hýlla z Artmedie Petržalka.

V drese Trnavy odohral devätnásť stretnutí. Teraz po skončení jesennej časti sa vracia do cyperského Othellosu, s ktorým má zmluvu do konca sezóny.

„Neľutujem, že som sa rozhodol pre Spartak. Som smutný, že sa to končí, vedel by som si predstaviť, že tu budem pokračovať. Uvedomujem si však, aká je situácia,“ povedal pre Červenočírny podcast s tým, že si váži, že mu Othellos odobril angažmán v Trnave.

Do Klubu ligových kanonierov vstúpil proti Michalovciam a nateraz posledný zápas za Spartak odohral takisto proti Michalovciam. Či v drese Trnavy odohrá ďalší zápas je zatiaľ otázne.

„Polrok je strašne dlhá doba. Vo futbale sa všetko mení z hodiny na hodinu, preto nechcem dávať vyhlásenia, že skončím v Trnave, Banskej Bystrici alebo na Cypre. Nikto nevie, ako to bude. Všetko je otvorené,“ uviedol.

Hoci je v pokročilom futbalovom veku, verí, že ešte niečo v kariére ukáže.

„Vek sa nezastaví, preto si chcem futbal čo najviac užiť. Cítim sa fajn, fyzicky aj zdravotne, preto mi nič neprekáža, aby som pokračoval ďalej. Uvidíme, čo bude v lete,“ uzavrel bývalý slovenský reprezentant Michal Ďuriš.

Michal Ďuriš

útok


Hral na dvoch európskych šampionátoch, pamätný gól dal v predĺžení do siete Severného Írska, vďaka ktorému sa Slováci nominovali na EURO 2020.

Je členom Klubu ligových kanonierov, presadil sa proti slávnemu AC Miláno a zahral si proti klubom FC Barcelona, Bayern Mníchov či Manchester City.

S Plzňou získal tri majstrovské tituly, šampiónom sa stal aj na Cypre s Omoniou Nikózia, v drese ktorej vyhral aj Superpohár.

Je rodinne založený, na predlaktí má napísané tri mená: Lucia, Tibor a Martin. Sú to mama, otec a brat. Na zápästí má štvorlístok s dátumom jeho narodenia, na predlaktí sú šípy v srdci, čo je zamilovaný odkaz pre manželku a dcéru.

Na chrbte má vytetované roztiahnuté anjelské krídla, iniciály M. Ď. a pod nimi Budhu. „Znamená to, že ma má chrániť pred zraneniami a ochorením. Verím, že mi to pomáha,“ vyhlásil v minulosti.

Tabuľka Niké ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
22
18
3
1
57:16
57
V
V
V
V
V
2
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
22
12
5
5
40:30
41
R
R
R
P
P
3
FC Spartak TrnavaFC Spartak TrnavaFC Spartak Trnava
22
12
3
7
31:22
39
P
V
P
P
V
4
FK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská StredaFK DAC 1904 Dunajská Streda
22
10
7
5
31:21
37
R
R
V
V
P
5
AS TrenčínAS TrenčínAS Trenčín
22
9
7
6
31:23
34
R
P
R
V
V
6
MFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská BystricaMFK Dukla Banská Bystrica
22
9
7
6
38:30
34
R
P
R
V
V
7
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
22
10
4
8
40:34
34
P
R
R
V
P
8
MFK RužomberokMFK RužomberokMFK Ružomberok
22
9
7
6
28:31
34
V
V
V
V
R
9
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
22
6
5
11
19:25
23
R
P
R
P
V
10
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
22
4
5
13
19:45
17
R
V
R
P
R
11
MFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín MichalovceMFK Zemplín Michalovce
22
1
7
14
19:42
10
V
R
P
P
P
12
FC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - VrábleFC ViOn Zlaté Moravce - Vráble
22
0
4
18
14:48
4
P
P
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»S Trnavou sa lúči veľké meno. Uvidíme, čo bude v lete, vyhlásil Ďuriš