Dvadsaťjednotku čaká náročný zápas proti Walesu. Musíme zlepšiť finalizáciu, hovorí Auxt

Slovenskí futbalisti do 21 rokov.
Slovenskí futbalisti do 21 rokov. (Autor: Facebook Slovenský futbalový zväz)
TASR|15. okt 2024 o 11:48

Mužstvo Jaroslava Kentoša nastúpi proti ostrovanom o 18.00 h na štadióne v Dunajskej Strede.

ŠAMORÍN. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov chcú v utorkovom prípravnom zápase s Walesom nadviazať na prvý z dvojice októbrových duelov, v ktorom zdolali Grécko 2:1.

Mužstvo Jaroslava Kentoša nastúpi proti ostrovanom o 18.00 h na štadióne v Dunajskej Strede.

"Súpera sme si zanalyzovali a videli sme, že oproti Grécku majú iné rozostavenie. Na druhej strane nás čaká rovnako náročný zápas ako v piatok.

Wales bude možno viac súbojový, ale súčasne chcú byť aj silní na lopte. Pre nás bude dôležité, aby sme boli efektívni.

Z prvého zápasu proti Grécku budeme chcieť nadviazať na výborné prechody, avšak zlepšiť musíme finalizáciu, ktorá nám nefungovala tak, ako sme chceli," uviedol pre SFZ asistent trénera Mário Auxt.

Wales už má za sebou všetkých osem zápasov v rámci kvalifikácie na budúcoročný európsky šampionát do 21 rokov na Slovensku.

Ostrovania figurujú na druhom mieste v skupine, no po piatkovej prehre na domácej pôde v kľúčovom zápase s Českom 1:2 už nemajú osud vo vlastných rukách.

Súčasnú pozíciu si udržia jedine v prípade, ak Česi v utorkovom poslednom kvalifikačnom súboji doma proti Litve nezabodujú naplno.

"Analyzovali sme aj zápas Walesu proti Česku. Môže sa stať, že eufória na ich strane opadne a budú viac čakať na to, ako sa skončí zápas Česka s Litvou. My sa však musíme sústrediť na seba a na našu hru," povedal Auxt.

Za Wales v zápase proti Česku nemohlo z administratívnych dôvodov zasiahnuť až poltucet hráčov pôvodne nominovaných na októbrovú akciu.

V rozhodujúcom kvalifikačnom stretnutí chýbala aj dvojica opôr z reprezentačného áčka Rubin Colwill a Owen Beck.

Tá by nemala byť k dispozícii ani na zápas proti Slovensku, zvyšná štvorica hráčov, ktorá nemohla zasiahnuť do zápasu s Českom, Lewys Benjamin, Ed Turns, Owen Hampson a Josh Farrell, však už proti Slovensku bude môcť nastúpiť, informoval futbalsfz.sk.

Jedným zo slovenských hráčov, ktorý proti Grécku nezasiahol do hry, bol krajný obranca Timotej Hranica.

Devätnásťročný bek sa k reprezentačnej dvadsaťjednotke pripojil až v priebehu akcie po tom, čo prvé dni asociačnej prestávky strávil s reprezentačným áčkom.

"Zo začiatku to bolo trochu náročnejšie. Všetko som najprv spoznával, keďže veľa vecí tam funguje inak, už len komunikácia s trénerom cez prekladateľa.

Skúsenosť to však bola veľmi dobrá, aj s trénerom sme si prehodil pár slov. Verím, že do budúcna je to pre mňa len prospešné," povedal Hranica, ktorý sa k 21-tke pripojil vo štvrtok večer.

"Tu v dvadsaťjednotke poznám viac hráčov. Nielen chalanov zo Žiliny, ale aj hráčov z iných klubov. Šlo to teda všetko jednoduchšie a plynulejšie ako v áčku.

Nedeje sa to často, aby hráč absolvoval debut súčasne v áčku, a aj v dvadsaťjednotke. Bral som to teda ako výzvu, no som za ňu rád," uviedol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Dvadsaťjednotku čaká náročný zápas proti Walesu. Musíme zlepšiť finalizáciu, hovorí Auxt