Guardiola nečakal jednoznačnú výhru, vyzdvihol kľúčovú vlastnosť

Tréner Manchestru City Pep Guardiola.
Tréner Manchestru City Pep Guardiola. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. apr 2022 o 11:15

Manchester City tesne zdolal svojho súpera.

MANCHESTER. Trénera Manchestru City Pepa Guardiolu uspokojilo aj víťazstvo o jeden gól nad Atléticom Madrid v utorňajšom prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2021/2022. Duel rozhodol v 70. minúte Kevin De Bruyne.

"Los Colchoneros" prišli do Anglicka s defenzívnou taktikou, City viac ako hodinu márne hľadalo cestu pred bránu Jana Oblaka. V 68. minúte však Guardiola vymenil hneď troch hráčov a ťah ihneď priniesol úspech.

Jeden zo striedajúcich hráčov, anglický reprezentant Phil Foden, vysunul v šestnástke ideálne belgického stredopoliara a ten nezaváhal.

"Nečakal som, že vyhráme 3:0. Vedel som, komu čelíme. Súperovi, ktorý je spolu dlhé roky. Atlético bránilo výborne, kompaktne a do hĺbky poľa. My sme boli trpezliví. Proti takýmto mužstvám treba mať trpezlivosť.

Čakajú na vás a chcú vás dostať do úzkych. Kevin mohol skórovať ešte raz, no je to dobrý výsledok," vyjadril spokojnosť po stretnutí Guardiola podľa AFP.

Kouč lídra Premier League čelil v sezóne častej kritike od anglických novinárov za svoju nomináciu a striedanie hráčov, zápasom s Atléticom ju však umlčal.

"Zápas stagnoval, vedeli sme, že to môžu zmeniť striedania. Kvality Phila sú mimoriadne, dokáže chladnokrvne vymyslieť úžasnú prihrávku a Kevin potvrdil, že je v najlepšej forme za sezónu," pochválil zverencov španielsky tréner.

Atlético už v prebiehajúcom ročníku Ligy majstrov dokázalo v Manchestri uspieť, keď vyhralo v osemfinále odvetu na ihrisku United 1:0.

Druhýkrát za sebou však už prekvapenie nezopakovalo. Tréner Madridčanov Diego Simeone priznal, že proti anglickému súperovi nastúpili s pokorou:

"Bolo nám jasné, že hráme proti výnimočnému protivníkovi. Ihneď ako sme sa začali obzerať po príležitostiach, skóroval. Museli sme predviesť kvalitnú defenzívu a pokúsiť sa absolvovať duel bez strápnenia sa."

Argentínsky tréner avizoval, že ak chcú jeho zverenci uspieť v odvete v Madride, musia hrať aktívnejšie: "Potrebujeme sa zlepšiť. Musíme mať loptu trochu viac na našich kopačkách, iba tak si môžeme vytvoriť šance."

Odveta je na programe budúcu stredu 13. apríla. Hrať sa bude od 21.00 na štadióne Wanda Metropolitano v metropole Španielska.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Guardiola nečakal jednoznačnú výhru, vyzdvihol kľúčovú vlastnosť