Žilinský talent sa upísal holandskému veľkoklubu. Nie každému sa to podarí, vraví

Leo Sauer.
Leo Sauer. (Autor: Twitter Feyenoord Rotterdam)
Ivan Mriška|3. apr 2023 o 14:30

Leo Sauer prestúpil do Feyenoordu Rotterdam.

ROTTERDAM. Pri premiére za Feyenoord Rotterdam skóroval. V prírpave proti belgickému KV Oostende sa presadil vo veku šestnásť rokov.

Slovenský reprezentant Leo Sauer bol v holandskom klube na hosťovaní. Dnes však s klubom podpísal kontrakt do roku 2026.

„Som šťastný. Je pozitívne, že môžem byť v najväčšom klube v Holandsku. Že mi klub verí a môžem rozvíjať svoju kariéru,“ pre stránku Feyenoordu Rotterdam uviedol stále len 17-ročný útočník Leo Sauer.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo podpísať na dlhšie obdobie takýto veľký talent, akým je Leo. V tejto sezóne sa dokázal bleskovo adaptovať a za veľmi krátky čas ukázal, aké má kvality a veľký potenciál. Nie je žiadna náhoda, že sa už zopárkrát pripojil aj k prvému tímu,“ oficiálna stránka klubu cituje Riniho Coolena, šéfa klubovej akadémie.

Najlepší futbalista Slovenska do 17 rokov prestúpil do Feyenoordu z MŠK Žilina. V klube pôsobí od minulého roka.

„Ak mám povedať pravdu, bál som sa odísť bez rodičov. Mal som určité obavy zo zahraničia, pretože ide o inú kultúru. Zvykol som si však rýchlo,“ priznal pred časom pre Sportnet.

„Mentalita Holanďanov je podobná ako Slovákov. Aklimatizoval som sa preto fajn. Svoj prestup vnímam pozitívne. Feyenoord je veľký klub a nie každému sa sem podarí dostať,“ dodal Leo Sauer.

Leo Sauer po podpise zmluvy.
Leo Sauer po podpise zmluvy. (Autor: feyenoord.nl)

Prestupová čiastka zatiaľ známa nie je. Klub MŠK Žilina, kde Sauer vyrastal, sa s transferom úplne nestotožňuje.

„Ako sme deklarovali už v lete, tento prestup nie je v súlade s filozofiou MŠK Žilina, ktorá sa nestotožňuje s tak skorým odchodom do zahraničia, no konečné slovo mal perspektívny krídelník, ktorému, samozrejme, prajeme v jeho ďalšej futbalovej kariére veľa úspechov,“ uvádza oficiálna stránka MŠK Žilina, kde stále pôsobí Leov starší brat Mário.

Sauer je tretím Slovákom vo Feyenoorde Rotterdam. Okrem Dávida Hancka je kmeňovým hráčom klubu Róbert Boženík, ktorý je na hosťovaní v portugalskej Boaviste Porto.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Žilinský talent sa upísal holandskému veľkoklubu. Nie každému sa to podarí, vraví